misto.zp.ua

У минулому році КП «Комунальні системи» отримало з міського бюджету 10 мільйонів гривень. Куди витрачали та що ж зробили?

У минулому році КП «Комунальні системи» отримало з міського бюджету 10 мільйонів гривень. Куди витрачали та що ж зробили?

На черговому засіданні виконавчого комітету Енергодарської міської ради стало відомо, чим займалися та з яким результатом спрацювали у 2018 році комунальні підприємства Енергодара. Члени виконкому заслухали звіти директорів усіх дев’яти КП міста. Ми почнемо з першого звіту – директора КП «Комунальні системи» Андрія Гринька.

Підприємство створили на початку 2016 року, але за словами директора Андрія Гринька, фактично воно почало діяльність з червня 2017 року. КП опікується електромережами та вуличним освітленням 1-2 мікрорайонів, дорогами, світлофорами, міським цвинтарем.

У минулому році КП спрацювало беззбитково. Дохід «Комунальних систем склав» 10,83 млн грн. З цієї суми 10,1  мільйона комунальники отримали з місцевого бюджету: трохи більше, ніж півтора мільйона – на оплату праці, майже 350 тисяч склали відрахування на соціальні заходи, на 550 тис. грн затягли витрати на електроенергію. Інші видатки – а тут підписка періодичних видань, послуги Інтернет, телефонний зв’язок, придбання програмного забезпечення, обслуговування комп’ютерів, придбання канцтоварів, господарчих товарів, проведення водолазного обстеження акваторії дна озера, поточний ремонт вуличного освітлення, високовольтне випробування, спецвимірювання електричного обладнання та кабельних ліній, послуги з технічної перевірки засобів обліку електричної енергії тощо) – склали 5,26 млн грн.

За 139 тисяч «Комунальні системи» придбали автобусну зупинку. Очікується, що встановлять її на вулиці Лісовій, біля 4-ї школи. Оргтехніка коштувала майже 54 тис. гривень. З питомих закупівель можна відзначити кабельну електротехнічну лабораторію (автомобіль) за 1,9 млн грн.

Крім наповнення з бюджету, 688 тис. грн доходу КП отримало від безоплатно переданих основних засобів.

Відзначимо, що поточний ремонт вуличного освітлення, який у 2018 році, було виконано у 1 та 2 мікрорайонах міста, обійшовся у майже 3,2 млн грн. Як зазначив директор КП «Комунальні системи», модернізація освітлення дозволила економити витрати на електроенергії. Якщо раніше мова йшла про 97 тис. грн на місяць, то зараз це лише 18 тис.

При всьому цьому середньооблікова чисельність працівників на КП у минулому році складала 16 чоловік, з них семеро керівників, спеціалістів та службовців, а робітників – 9. Середньомісячна заробітна адміністративно-управлінського персоналу склала майже 13,5 тис грн, робітники отримували у середньому 4 232 грн.

Зараз спеціалісти «Комунальних систем» розраховують нові тарифи на надання ритуальних послуг. На підприємстві працюють 105 чоловік. До кінця року КП має виконати модернізацію вуличного освітлення, забезпечити комфортні умови для учасників дорожнього руху, охорону та благоустрій міського кладовища.

Звичайно ж директору підприємства поставили запитання щодо енергодарських світлофорів. Їх у нас в цілому не так багато по місту, але на сьогодні декілька з них не працюють. Щодо світлофорів на перехресті Будівельників і Молодіжної та Молодіжної і Української, то директор  «Комунальних систем» повідомив, що гроші на їхнє оновлення перераховані, цими об’єктами займаються. А ось ситуація зі світлофорами біля ПК «Сучасник» не така оптимістична – на них кошти ще не виділено. Тож, водії, будьте уважні та наберіться терпіння.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в