misto.zp.ua

Цікаві зустрічі з рятувальниками

Цікаві зустрічі з рятувальниками

 

 

Цього тижня в усіх закладах освіти області, і Енергодар не виняток, стартував Місячник безпеки життєдіяльності. Саме тому рятувальники не тільки не полишають проводити профілактичну роботу серед дітей, а й посилюють її, аби навчити їх основам знань та практичним умінням – жити за встановленими правилами, а в разі виникнення нещасних випадків і надзвичайних ситуацій приймати правильні рішення та діяти відповідно до набутих знань і навичок.

Тиждень тільки-но розпочався, а вже проведено безліч профілактичних заходів. У вівторок енергодарські гімназисти відвідали інформаційний центр Запорізької АЕС та пожежну частину. Почалася екскурсія в інформаційному центрі, де фахівці розповіли про історію, різні види й способи отримання енергії, про те, чим відрізняються атомні, теплові та гідроелектростанції, дали повну, а головне об’єктиву інформацію про діяльність Запорізької АЕС. Також для дітей організували оглядову екскурсію навколо найбільшої електростанції в Україні та в Європі.

Далі учні вирушили до пожежної частини № 31, аби дізнатися, хто ж забезпечує пожежну безпеку електростанції. Рятувальники радо зустріли дітей, показали приміщення чергової частини та сучасні автомобілі, які за потреби швидко виїжджають на місце займання. Проте найбільше зацікавило і учнів, і педагогів пожежно-рятувальне обладнання та спорядження, що є в частини.

IMG_20191105_134819

IMG_20191105_135509

Цікаві зустрічі з професіоналами, відкрите спілкування, нова інформація вразили екскурсантів. «Такі зустрічі мають, по-перше, профорієнтаційні орієнтири. Діти знайомляться з різними на перший погляд професіями, але такими схожими, адже у енергетиків та рятувальників є спільна мета – дбати про безпеку. По-друге, такі екскурсії дають можливість поринути у світ пожежного-рятувальника та енергетика. Дякуємо за пізнавальну екскурсію!» – наголосила Валентина Деркач, методист з профорієнтації багатопрофільної гімназії «Гармонія».

Наступного дня, 6 листопада, фахівці 13 ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області завітали до ліцеїстів. Під час зустрічі рятувальники розповіли дітям сумну статистику виникнення пожеж по Запорізькій області та в Енергодарі, ознайомили їх з поняттям «пожежа» та «трикутник вогню». Разом проаналізували причини виникнення пожеж, а також нагадали алгоритм дій при пожежі в приміщенні та під час виявлення підозрілих предметів. Зустріч супроводжувалась навчальними відеороликами.

Наприкінці лекції рятувальники наголосили: «Найцінніше, що є у людини, це життя. Тож кожен з вас повинен навчитися цінувати його, дотримуючись основних правил безпеки життєдіяльності!»

Цього ж дня до вогнеборців завітали наймолодші енергодарці – вихованці ДНЗ № 14 «Горобинка». Малеча мала змогу познайомитись зі «справжнім пожежником Сергієм» (слова дітей). Це був командир відділення 13 ДПРЧ старший сержант служби цивільного захисту Сергій Оверко. Саме від нього діти дізнались про повсякденну працю рятувальників. Сергій показав спецтранспорт та обладнання, яке вогнеборці використовують під час виїзду на пожежі, продемонстрував підйом у вікно навчальної вежі за допомогою штурмової драбини та саморятування з верхніх поверхів тієї ж вежі. Найбільше дітям запам’яталися рятувальні костюми та каски, адже саме їх вони одягнули, аби зробити фото на згадку.

IMG_20191106_100221

IMG_20191106_095711

Це не останні профілактичні заходи, адже робота рятувальників системна і має на меті «запобігти, врятувати, допомогти». І навіть тоді, коли ви читаєте цей матеріал, наші рятувальники проводять інформаційно-просвітницьку роботу серед мешканців міста, аби нагадати основні правила безпеки життєдіяльності. Можливо саме в цей час вони попередять виникнення надзвичайної події.

Ольга Шульга


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в