misto.zp.ua

Фаст-фуд біля ЗНУ під прицілом

images

Питання безпеки та надійності МАФІВ (місць роздрібної торгівлі) для городян досить важливе. Обрати місце, яке гарантовано буде постачати лише якісну продукцію та сервіс, та ще й за справедливі кошти – вимушена потреба в сучасних реаліях. Місто Запоріжжя не оминули бізнесмени у сфері ресторанного господарства.

Традиційно багато закладів харчування знаходиться біля навчальних закладів. Воно й зрозуміло — потенційних покупців значно більше, аніж у житлових районах. Та чи завжди такий бізнес є відкритим і чесним до відвідувачів? Або ж бізнесмени користуються довірою молодих людей, щоб приховати очевидні недопрацювання?

За Законом України “Про захист прав споживачів” покупець має право на те, щоб продукція була безпечною для його життя та здоров`я. Більше того, за цим самим законом, кожен заклад повинен мати так званий “Куток споживача”, де містяться: інформація про власника, книга відгуків, контакти органів, які захищають права споживачів, та інформацію про місця для куріння. Необов`язковими, але бажаними у кутку споживача, є санітарні норми, ветеринарні документи та правила продажу окремих товарів. Важливим є те, що ці документи обов`язково повинні бути у наявності. Коли відвідувач вимагатиме ці документи, працівники повинні їх показати.

Крім того, на видному місці мають бути доступними для огляду ліцензія на право торгівлі та копія Свідоцтва про реєстрацію платника податків.  Дотримання таких базових вимог є банальною повагою до законів та своєї клієнтури.

Заклади біля ВНЗ зазвичай відвідують молоді люди, які мають на меті перекусити в перервах між навчанням. Вочевидь, в них нема компетенції та часу перевірити чесність ведення бізнесу власників, хоча вони мають на це повне право. В той же час у цих закладах далеко не все ідеально.

Ми відвідали мафи, які знаходяться неподалік від ЗНУ. Серед 12 перевірених закладів (6 кіосків та 6 кафе). Лише 8 надали потрібні документи. В 3 інших документи, за словами працівників, є, але вони у головному офісі або ж у власника, якого, як правило, ніколи немає на місці. Це вже означає грубі порушення у законах і халатність.

У ще одному закладі — кафе “My Coffee” все значно гірше — на наше прохання показати документи, працівники грубо нам відмовили.

Ми опитали 12 постійних відвідувачів, щодо якості їжі в районі університету. Результати виявились не зовсім втішними. Окрім скарг на сервіс, є нарікання навіть на санітарні норми.

маф 1

маф 2

маф 3

Сумна статистика щодо доброчесності закладів має стати поштовхом для небайдужих людей та особливо власників таких проблемних закладів. Ця хвороблива та важлива тема має порушуватись, а не “спускатися на гальмах”, адже вчора це є приховування документів, а завтра — недотримання інших законів, які можуть нашкодити здоров`ю.

Микола Мельничук


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в