misto.zp.ua

Запорізька "Студія рисунку" відзначає четверту річницю виставкою

Запорізька "Студія рисунку" відзначає четверту річницю виставкою

У виставковій залі Запорізької облорганізації Національної спілки художників України [ЗОО НСХУ] відкрилася виставка портрету, присвячена чотирьохріччю Студії рисунка. На ній представлено більше ста робіт, виконані 14-ма авторами у різних техніках [живопис, акварель, графіка].

Як розповіла голова ЗОО НСХУ Ірина Гресик, художнику, аби тримати себе у формі, слід шліфувати своє мистецтво все життя. Портрет і людська фігура – найважчі у відтворенні. І в світі давно існує практика, коли кілька митців гуртом «винаймають» одну модель і пишуть її кожен у власний спосіб – історія мистецтва знає багато таких прикладів.

У Запоріжжі чотири роки тому молоді художники виступили з ініціативою відродити цю традицію, і з 10 по 12 лютого 2017 року запрацювала перша студія рисунку. Після цього члени спілки художників, аматори і студенти збираються періодично, коли в учасників є вільний час. Минулого року відбулося більше десяти таких творчих зустрічей.

Натура має бути різноманітною, бо людство складається не лише з молодих та красивих. Та й художників більше цікавлять люди з досвідом, якимись характерними рисами. Звичайно, про «винаймання позуючих» не йдеться.

В якості моделей спочатку запрошували рідних, друзів, знайомих. А тоді спрацювала «циганська пошта», і в студії рисунку почали гостювати цікаві особистості – фотомитці, письменники, журналісти, музиканти.

 

Досі художники згадують співпрацю з артистами  ансамблю народної пісні та побутового танцю «Оксамит», серед яких знайшли для себе багато колоритних моделей.

На виставці представлені як завершені роботи, так і ескізи, начерки.  Цікаво спостерігати, як по-різному митці бачать одну модель, чи як художник працює над моделями у різних техніках.

Завітайте на виставку! Отримаєте велике задоволення!

Ганна ЧУПРИНА, фото автора

Поки матеріал готувався до друку, художники встигли зібратися ще на одне творче засідання. Моделлю слугувала Ярослава – дівчина, професія якої пов’язана з квітами, тому з її обличчя не сходила посмішка…


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в