misto.zp.ua

В Енергодарі пішохідні переходи стануть безпечнішими

В Енергодарі пішохідні переходи стануть безпечнішими

А ви знали, що в нашому місті є люди-невидимки? Ні, це не фантастична оповідь, а реальний факт. І він не про передові технології чи магію, а про дорожній рух.

П’ятничний вечір наприкінці листопада. В Енергодарі на проспекті Будівельників доволі щільний, як для нашого міста, дорожній рух. Автівки їдуть, дотримуючись швидкісного режиму. На таксі під’їжджаємо до зебри біля аптеки № 5, аж раптом у світлі фар зустрічних машин вимальовується фігура людини, що переходить дорогу. Одна з машин не встигає зупинитись і чіпляє чоловіка, від удару він падає навколішки.
Моя перша реакція – обурення, адже людина йшла по пішохідному переходу. Водій таксі на це справедливо зазначає: швидше за все автомобіліст чоловіка просто не бачив, і в умовах нашого освітлення це не дивно. Випадки, коли машина ледь встигає загальмувати, трапляються дуже часто. До того ж серед пішоходів багато тих, хто йде, навіть не глянувши на дорогу, а то й взагалі виходять (а більш правильно сказати – вискакують) на проїжджу частину мало не перед самим транспортом. І якщо вдень такі випадки можна хоч якось передбачити, то вночі – ні. «Люди не розуміють, що в темряві їх дійсно не видно на дорозі до останнього, а особливо, якщо тебе ще й засліплює світло зустрічної машини!» – в серцях каже таксист і розказує ще кілька подібних випадків, які бачив на дорогах Енергодара.

Інший водій кількома тижнями раніше з обуренням піднімав ту ж тему: «Ви ж подивіться, всі переходи темні, їздити реально страшно, постійно в напрузі і вдивляєшся, чи дійсно нікого немає! Чи не вирине зараз прямо перед капотом людина!»

Автомобілісти майже одностайні: в Енергодарі нерегульовані переходи з настанням сутінок стають небезпечними, і саме через брак освітлення.

29 листопада на сайті Єдиної системи місцевих петицій мешканець Енергодара Олексій Мельничук розмістив електронне звернення щодо оперативного вирішення питання безпеки пішохідних переходів і обладнання їх освітленням, більш яскравим, ніж решти проїжджої частини. Петиція досить швидко набрала необхідну кількість голосів та була взята в роботу.

За повідомленням сайту міської ради, в Енергодарі вже йде обговорення проекту освітлення пішохідних переходів на вулицях міста.

Для цього планується застосувати сучасну систему пішохідних переходів, яка передбачає встановлення опор з ліхтарями LED-освітлення. Світловий потік максимально сконцентрований на смузі переходу і забезпечуватиме необхідний рівень освітлення у вечірній та нічний час. Система добре себе зарекомендувала і відповідає сучасним європейським стандартам безпеки.

Фахівці КП «Комунальні системи» вже провели обстеження всіх 67 переходів у місті. Найближчим часом буде затверджено перелік тих «зебр», які потребують освітлення у першу чергу.
Ми ж звертаємось до всіх мешканців Енергодара з проханням бути максимально обережними та обачними на дорогах, а особливо у вечірній час. Водіїв просимо не тиснути бездумно на газ, а пішоходів – не переходити дорогу у невизначених місцях і, перш ніж йти, не полінуватися все ж глянути, чи немає не дорозі машин. Нечемних учасників руху та порушників у нас, на жаль, вистачає і з одного, і з іншого боку. Бережіть себе!

Алиса ТИТОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в