misto.zp.ua

Розкіш ХХІ ст. – сон

Сон – основна складова здорового життя. Дорослі мають регулярно спати 7 або більше годин на добу. Якщо ти не будеш дотримуватися графіку, організм буде під ризиком хвороб, поганого самопочуття та настрою.

А чи знали ви, що існує день присвячений сну? Вперше 14 березня 2008 року був проведений всесвітній день сну, у рамках проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я. Сьогодні свято припадає на п’ятницю другого тижня у березні.

Мета:  довести людям наскільки важливий денний та нічний сон у житті кожної людини та привчити людей любити та цінувати здоровий сон.

Святкування відбувається у всьому світі кожен рік, змінюються лише слогани та заходи. На цих заходах підіймаються такі важливі теми як: як правильно харчуватися, правильний розклад дня, сон на ортопедичній постілі.

Також окрім важливих порад проводяться веселі флешмоби. У 2016 році студенти Китаю виклали власними тілами ієрогліф «шуй», що у перекладі означає «сон» на одній із площ міста. Таким незвичайним чином молоді люди звернули увагу усіх людей на проблему здорового сну.

Мешканці США вирішили  влаштувати для себе флешмоб найдовшого сну. Переможці отримали свої призи, а всі інші отримали приз у вигляді солодкого сну.

А ось вам цікаві факти про сон:

  • Людина, позбавлена повноцінного сну, відчуває брак лептину, що призводить до переїдання.
  • Кольорове телебачення змінило наші сни. До епохи кольорового телебачення лише 15% людей бачать кольорові сни, а тепер 75%
  • Сни можуть передбачити майбутнє. Деякі вчені вважають, що віщі сни існують і багато нам можуть розповісти. На їхню думку, майбутнє приходить до нас уві сні.
  • Заняття спортом покращують сон. Ті, хто регулярно займаються спортом, відзначають, що вночі сплять міцно, а про денний сон навіть не думають. Однак, фізичні вправи незадовго до відходу до сну мають зворотний ефект.
  • Люди, які стали сліпими після народження можуть бачити образи в своїх снах. Люди, що народилися сліпими, не бачать ніяких образів, але їхні сни в рівній мірі містять інші відчуття: звук, запах, дотик і емоції.

Так, якщо в тебе проблеми зі сном намагайся дотримуватись звичайних правил :

  1. лягати та прокидатись кожен день в один той самий час
  2. не пити каву у другій половині дня
  3. уникати перегляду передач і фільмів, які негативно впливають на емоційне благополуччя, у вечірній час.
  4. вести фізично активний спосіб життя

Якщо ці поради тобі не допомагають , то обов’язково треба звернутися до лікаря.

Марія Гедікова 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в