misto.zp.ua

Впевнений, що знаешь це про Google?

Пошуки в Google затягуються не на одну годину? Буває так, що взагалі потрібної інформації не знайти? Тоді наша добірка пошукових лайфхаків саме для тебе. Головне, якщо пишеш реферат, використовуй сервіс для пошуку інформації, а не її плагіату.  

 

  • Іноді нам відчайдушно потрібно познайомитися з подіями, що відбулися за певний період часу. Для цього до основної фрази додаємо часові рамки, встановлені еліпсисом. Наприклад, ми хочемо знати, які наукові відкриття були зроблені між 1820 і 1830 роками.

[історичні події 1820…1830]

  • Часом ми не впевнені у вірності своїх запитів. Просто введіть кілька відповідних варіантів за допомогою «|» або англійської «or», а потім виберіть відповідний результат.

[Пам’ятник or Стела]

  • Якщо так трапилось, що ваша память підводить, пробіли можна замінити – “*” (зірочками). Просто поставте його на місце забутого фрагмента і отримайте бажані результати.

[Пам’ятник  **** на бульвіра Шевченка]

  • На допомогу може прийти і фантазія. Використовуйте просто синоніми. Якщо вам потрібно швидко знайти сайти по заданій темі, а не тільки певну фразу – поставте символ “”. І ви відразу знайдете всю лірику 1820 року, історичні хроніки та картини художників тих часів.

[Пам’ятник ]

  • Для того, щоб пошукова система знайшла ключові слова в назві статті – введіть слово “intitle:” перед запитом без пробілу, і шукайте слово в посиланні – “inurl:”.

[inurl:Пам’ятник ]

  • Найпростіший і найефективніший спосіб знайти щось конкретне і в точному порядку, який ви ввели, полягає в тому, щоб укласти фразу в лапки.

[“Пам’ятник на бульварі Шевченка”]

  • Буває, що ви читаєте цікаву статтю на сайті, а потім через деякий час хочете поділитися корисною інформацією з друзями або просто перечитати. Тоді пошук всередині сайту приходить на допомогу. Для цього спочатку введіть адресу сайту, а потім ключові слова або фразу в цілому.

[http://porogy.zp.ua:Пам’ятник]

  • Якщо ви в захваті від сайту і хочете знайти подібні, введіть “related:” перед адресою сайту.

[related:porogy.zp]

  • Щоб виключити непотрібний термін з пошуку, просто покладіть перед ним знак мінус.

[Пам’ятник – Стела]

  • Як знайти слова в межах одного речення? Використовуйте оператор з красивим ім’ям «амперсанд» – &. Якщо з’єднати слова амперсандом, Google знайде документи, де ці слова стоять в одному реченні.

[Пам’ятник & Стела]

  • Треба документ, що містить певне слово – оставте перед потрібним словом плюс, але не відділить його від слова пробілом. У запит можна включити кілька обов’язкових слів.

[Пам’ятник + бульвар]

  • А щоб документ був певного типу треба оператор mime. Поставте в запиті mime, двокрапку і потім тип документа, який вам потрібен. Наприклад, pdf або doc.

[Заяву на закордонний паспорт mime: pdf]

  • За допомогою оператора lang можна шукати інформацію певною мовою. Після lang потрібно поставити двокрапку і написати, якою мовою вам потрібні документи. Якщо це українська мова – ua. Білоруська мова позначається як be, англійська – en, французький – fr.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в