misto.zp.ua

«ОСТАННІЙ РЕЙС»

Нещодавно вийшов друком пригодницький роман випускника філологічного факультету ЗНУ та чернігівського письменника Володимира Коваленка під назвою «Останній рейс».

Володимир після закінчення Жданівської морехідної школи багато плавав на суднах закордон, був у полоні чотири місяці. Все пережите знайшло відображення у романі. Через етичні міркування та заради безпеки довелося змінити імена та назви суден. Твір – багатоплановий, у ньому порушуються проблеми ставлення людства до природи та її захист, стосунки між людьми, справедливість, присутні політика та екскурс в історію.

Роман писався близько десяти місяців. Багато разів перечитував, переробляв та редагував, довго збирав інформацію (наприклад про тих, хто вижив під Маріуполем). Чимало перепон довелося пройти, аби книга побачила світ: недоброякісна робота набірників, затримування грошей спонсорами, скорочення сторінок у романі через брак коштів. Спочатку роман було випущено в електронному варіанті, адже не вистачало фінансів.

Володимир Коваленко – чернігівський автор різноманітних оповідань, новел, віршів та пісень, багато з яких покладено на музику. Його твори містяться у збірках «Дно» та «Моя Україно».

У своїх творах часто звертає увагу на актуальні теми, зокрема на тему людини та її місця в житті.

“Роман присвячений світлій пам’яті мого колишнього викладача Віктора Антоновича – “золота людина”. Згадую, як листувався з професором після закінчення навчання, як надсилав свої книги. Моїм першим читателем завжди був Віктор Антонович” -, говорить письменник. 

Зараз Володимир працює над новим романом «Державні діти». В ньому йдеться про дітей-інтернатівців, багато з яких повтікали. Ця тема знайома Володимиру Коваленку, адже він сам навчався в школі-інтернаті,  а після закінчення та до самого виходу на пенсію викладав там.


Роман «Останній рейс» був подарований усім районним бібліотекам та школам Чернігівки, а також науковій бібліотеці ЗНУ, де можна ознайомитись із цим твором.

Анастасія Губіна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в