misto.zp.ua

Народжені в Україні

Народжені в Україні

Заборона президента України Петра Порошенка цілої низки соцмереж викликала небувале обурення в суспільстві. Для багатьох людей «Вконтактє» і «Однокласники» були основними засобами спілкування. Але які аналоги нам готовий запропонувати вітчизняний виробник? Отже, розглянемо п’ятірку найпопулярніших українських соціальних мереж. 
 
UKRFACE був заснований у 2014 році, ще задовго до травневої заборони соцмереж. Зареєструватися на цьому сайті не складно, досить ввести тільки ім’я, прізвище та електронну адресу, також відповісти на декілька уточнюючих запитань і ось ви вже маєте власну сторінку. Дизайн UKRFACE дуже схожий на «Вконтактє» року десь 2013, проте, є декілька основних відмінностей, як ось можливість переглядати «гостей» сторінки. Основним недоліком, на мою думку, є відсутність можливості «прив’язки» особистої сторінки до мобільного номеру. А це означає, якщо ви забудете пароль і втратите доступ до електронної пошти, вам буде складно поновити свій аккаунт.

 

СУСІДИ є зовсім новим ресурсом, адже заснований тільки в 2017 році. Реєстрація на цьому сайті також не досить складна, майже така, як і на UKRFACE. Перше повідомлення, що я побачила на цьому сайті – це було звернення адміністрації з проханням прийняти учать у розвитку ресурсу та розповісти про нього своїм друзям та знайомим. Дизайн СУСІДИнагадує Facebook, однак не зовсім досконалий. Хоча, як зазначає адміністрація, саме в цей час триває розробка нового інтерфейсу. Ця соцмережа має декілька основних переваг, по-перше, вона має ширші налаштування ніж попередня. Наприклад, вибір часового поясу, можливість обмеження повідомлень, новин і коментарів, що робить її досить зручною у користуванні. Цей сайт також не надає змогу «прив’язати» аккаунт до мобільного номеру.

 

ВРеалепозиціонує себе як соцмережа, що розрахована на українську аудиторію. Існує вона з 2009 року і за цей час робота над проектом неодноразово припинялась, проте, наразі сайт функціонує. Оформлення ресурсу відрізняється від російських аналогів, але все одно відчувається вплив «Вконтактє». Функціональні можливості ВРеале досить широкі, вони не поступаються навіть закордонним соцмережам. Перевагою є те, що при реєстрації треба обов’язково вказати свій мобільний номер, а, отже, відновити доступ до своєї сторінки буде не важко. Щодо недоліків: варто зазначити, що сайт дуже довго завантажується і «підвисає».

 

Ц.укр – назва цього ресурсу є скороченням від слів «Це – Україна». Приєднатися до користувачів Ц.укр виявилось найлегше. Сайт має дуже зручну функцію переносу всієї інформації з «ВК», тому авторизація триватиме не більше хвилини. Функціонал цієї соцмережі не поступається попередникам, а сам сайт дуже швидкий і приємний у користуванні. На перший погляд, я не знайшла недоліків, однак, багато користувачів жаліються на неможливість видалення своєї сторінки, а також на проблеми в перенесенні інформації з «ВК».

 

GooGooDooнайбільш оригінальна соціальна мережа щодо оформлення. Її інтерфейс не схожий на жоден з вище вказаних аналогів. Ця платформа надає можливості для спілкування, навчання та продажу товарів. Основним недоліком GooGooDoo є те, що багато функцій знаходяться ще на стадії розробки, а кількість користувачів дуже обмежена.

 

Сучасні українські соцмережі мають значні незручності у користуванні, але це пов’язано з низькою популярністю їх серед українців. Вони мають великий потенціал для розвитку і зараз дуже вдалий час його використати.

 

Альона САГУРА 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в