misto.zp.ua

Google Map Maker: Як зробити Запоріжжя цікавішим для туристів?

DSCN2095

Провідні картографи Google Local Guides Ukraine провели майстер-клас для запорізьких активістів. Захід мав на меті залучити місцевих мешканців до спільноти Google Map «мейкерів» і разом з тим розширити присутність Запоріжжя туристичного на гугл-мапі.

Map Maker, або картограф Google – це cлужба Google, що дозволяє малювати та редагувати глобальні мапи. Будь-хто може нанести на таку мапу вартий уваги об’єкт, додати якісне фото, залишити відгук. Як і Google Map, цей сервіс показує найрізноманітніші точки світу.

«У рамках проекту є можливість пересування з місця на місце, дивитися в різні боки, створювати панорами на 360 градусів. Одна з доволі недавніх функцій дозволяє ділитися своїм місцезнаходженням в реальному часі», –  розповів про новинки сервісу картограф Олексій Сівак.

За словами картографів, взаємодія місцевих мешканців з Google Map Maker вкрай важлива для розвитку сфери туризму загалом і туристичної промоції окремих міст. Місцеві експерти вказують на мапах добре відомі лише їм місця, значущі об’єкти, згадують важливі історичні події. Тож, розглядаючи таку карту, турист відкриває для себе місто з найцікавішого боку.

DSCN2055«Важлива роль місцевих експертів – перевірка об’єкту (на мапі – ред.) на актуальність. Іноді будівлі або заклади зникають чи перестають функціонувати. У цьому випадку їх потрібно видалити», – розповів Андрій Дегула, модератор Google Local Guides Ukraine.

Після лекції картографи й активісти вирушили до запорізького соцмістечка, де попрактикувалися працювати з Map Maker. Соцмісто, або 6-те селище забудоване унікальною архітектурою в стилі конструктивізму. Проте інформації про нього вкрай мало, щоб це місце здобуло славу туристичної Мекки для прихильників авангарду. Проблема недостатньої промоції спіткає й інші цікавинки Запоріжжя, потенційно привабливі для гостей з інших міст і навіть країн. Натомість робота місцевих експертів-картографів дозволить дещо збагатити уявлення про Запоріжжя. Принаймні на гугл-мапах.

 

Арина Пономаренко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в