misto.zp.ua

У ЗНУ відбувся тренінг для небайдужих журналістів

IMG_4250

17 лютого у Запорізькому національному університеті відбувся “Тренінг для небайдужих журналістів”. Надія Колесникова – представниця Центру інформації про права людини та “Національного превентивного механізму”, координаторка проекту “StopБіль”  розповіла про доступність в Україні таблетованого “Морфіну”, особливості висвітлення проблеми дотримання прав людини у місцях несвободи, а також розвиток такого руху як community policing.

P_20170217_173933_LL

Національний превентивний механізм –це незалежний погляд на проблеми, які існують у місцях несвободи і вирішеннях цих проблем.  До того ж НПМ не займається розслідуванням, пошуком та покаранням винних у порушеннях прав людини. Роль цього органу полягає у регулярних відвідувань місць несвободи, у виробленні рекомендацій, які повинні змінити систему  в цілому задля забезпечення дотриманння прав та створення незалежних умов перебування людей у них.  Надія Колесникова показала фотографії з “місць несвободи”, які шокували присутніх: жорстоке поводження з людьми, злиденність установ, відчуття безнадії.

Надія Колесникова:

IMG_4243“Перше, що спадає на думку, коли ми говоримо про місця несвободи, – це в’язниці, СІЗО, ізолятори тимчасового тримання тощо. Це не тільки заклади, де позбавлення волі передбачено як покарання, але й ті місця, де люди перебувають під опікою держави: психіатричні заклади, дитячі будинки-інтернати, пансіонати для людей похилого віку та людей з інвалідністю, пункти тимчасового розміщення біженців, соціально-реабілітаційні центри, військові частини та інші. Сьогодні в Україні нараховується 4915 місць несвободи”.

Також на тренінгу мова йшла про Community Policing – це постійна взаємодія поліції з населенням та місцевою владою заради спільного безпечного простору. Потреба у безпеці є однією з базових потреб людини. Місцева влада спільно з мешканцями може визначати небезпечні для людей ділянки в місті, селі,  селищі та обговорювати потреби в додатковій безпеці.

IMG_4249

Після тренінгу учасники зізналися, що це допомогло їм зрозуміти, що люди не повинні бути байдужими до проблем інших. Є інші – люди з невиліковними хворобами або ті, хто наразі перебуває в місцях несвободи – яким надзвичайно потрібна увага та підтримка.

(Аби збільшити, натисніть на фото)

Ольга Іванова

Фото: Анна Сайтарли (“Взаємодія”)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в