misto.zp.ua

#ЗКТ ЗАКІНЧИЛАСЯ – ЖИТТЯ ТРИВАЄ: чи змінює нас Запорізька книжкова толока? (ВІДЕО)

zkt 

Книжкова толока, яка проходила в Запоріжжі з 21 по 23 жовтня, стала не лише визначною культурною подією, але й платформою, яка об’єднала людей із різними поглядами та різним досвідом. У рамках ЗКТ відбулися дискусії, які торкалися питань людей з інвалідністю, переселенців, учасників АТО, безхатченків, а також питання впливу культури та історичного досвіду на те, що зараз відбувається в Україні та з українцями. 

“ПОРОГИ” запитали відвідувачів Толоки, чи дійсно подібні заходи здатні хоч трохи змінити ситуацію в суспільстві ?

 

Зокрема, в рамках Запорізької книжкової толоки вдалося зібрати громадських активістів із усієї області:

“Найважливіше, що такі проекти, як «Платформа громадських ініціатив», дозволяють не тільки отримати актуальні знання й навички — вони охоплюють питання, що стоять на порядку денному перед тими, хто хоче впроваджувати зміни в своїй спільноті.

Як протистояти маніпуляціям, зокрема, історичним та медійним, як критично оцінювати події минулого, як сприймати події сьогодення крізь призму ЗМІ, як ефективно комунікувати з іншими, як зареєструвати громадську організацію та підвищити її фінансову спроможність, як згуртувати волонтерів…” — говорить одна з організаторок проекту Інна Стащук, — “У ході лекцій і тренінгів Платформи ми за допомогою запрошених тренерів прагнули дати найважливішу інформацію з цих тем, а також підказати, як поглиблювати свої знання надалі. Тож три дні проекту перетворились на справжній інтелектуальний інтенсив.

Але не менш важливими, ніж лекції і видані методичні матеріали, я вважаю сам досвід спілкування між активістами, можливість напрацювати ідеї нових спільних проектів. І, зрештою, сама нагода долучитись до простору Запорізької книжкової толоки, побачити її, відчути, на мою думку, мусить бути надзвичайно мотивуючою для наших учасників.”

Організатори також сподіваються, що одним з результатів роботи Платформ стануть нові культурні ініціативи – «толоки» чи щось інше – в Мелітополі, Бердянську, Гуляйполі, Розівці, Пологах та інших містах нашої області.

Катерина МАЙБОРОДА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в