misto.zp.ua

В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа

В Україні запрацювала База достовірних експертів для медіа

В Україні запрацювала База компетентних експертів для медіа expert4.media, мета якої — покращити якість і достовірність коментарів і оцінок, а також збільшити присутність жінок-експерток в українських ЗМІ. Про це повідомляє “Інститут масової інформації“.

За словами виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, перша ідея створити базу даних експертів для ЗМІ з’явилася після досліджень ІМІ, які показали, що жінки виступають в якості експерток в українських медіа лише приблизно у 17% матеріалів, натомість 83% експертних коментарів надають чоловіки.

«Але, коли ми почали працювати над базою даних експертів, то з’ясували, що проблема набагато глибша і серйозніша, ніж гендерний дисбаланс. Раптом виявилося, що в українських медіа взагалі мало присутні коментарі професійних експертів з різних сфер, і важливі теми або не коментуються і не роз’яснюються для публіки взагалі, або їх коментують політики, лідери думок, чи очевидці із соцмереж», — говорить Оксана Романюк.

Тому ІМІ вирішив започаткувати базу даних з інформацією про експерток та експертів, кожний та кожна з яких є перш за все професіоналом у сфері своєї діяльності.

Юристи ІМІ виписали критерії, за якими затверджуються експерти для expert4.media, а саме — це відсутність в анамнезі непрофесійних або «продажних» коментарів.

«Ми будемо раді почути ваші відгуки, пропозиції, і також пропонуємо вам долучатися і допомагати робити українську журналістику якіснішою. Ми також пропонуємо нашим медіа оцінити самим, яких експертів вони залучають, і, наприклад, порахувати, просто для цікавості, скільки з них чоловіків, а скільки жінок. І скільки взагалі професійних експертів у вас в новинах», — підкреслює директорка ІМІ Оксана Романюк.

Крім того ІМІ закликає журналістів та експертів доповнювати Базу через відповідну форму на сайті expert4.media.

ІМІ буде продовжувати активно працювати над наповненням і покращенням бази.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в