misto.zp.ua

Запорізькій молоді пропонують стати сміхоцілителями

Фото з фейсбук-сторінки ГО "СміхоНоси"

 Фото з фейсбук-сторінки ГО "СміхоНоси"

У Запоріжжі розпочався набір у Школу лікарняного клоуна. Це серія майстер-класів, спрямованих на навчання методам клоуносміхотерапії та арт-терапії в роботі з дорослими й дітьми, які опинились у складних життєвих умовах. 

З ініціативою провести таке навчання та розширити коло лікарняних клоунів у Запоріжжі виступила місцева громадська організація “СміхоНоси”. Учасниками школи можуть стати школярі, студенти, соціальні педагоги, психологи, волонтери й аніматори, а також просто небайдужі й активні молоді люди.

Програма занять реалізовується у 3-х напрямках – для студентів, для учнів 10-11 класів і для загалом для активної молоді. Тренери обіцяють, що участь у Школі дозволить сформувати уявлення про дієві методи лікарняної клоунади, а також допоможе розкрити власні таланти, позбавитись внутрішніх обмежень, переосмислити ставлення до навколишнього світу й свого місця в ньому.

Перша презентаційна зустріч Школи відбудеться вже 10 вересня на базі Запорізького обласного центру молоді (вул. Патріотична, 49) в аудиторії 21. Початок о 13:00. Робота триватиме до 18:00. Для участі в проекті треба заповнити онлайн-форму за лінком.

Клоунотерапія, або лікування сміхом (clown care, hospital clowning) – звичайна практика в багатьох країнах світу. Професійні клоуни-лікарі з’явились у США понад двадцять років тому. Вважається, що першим спробував методи лікарняної терапії в дії американський лікар Патч Адамс. Його історія лягла в основу відомого фільму “Цілитель Адамс” з коміком Робіном Вільямсом у головній ролі.

Нині в світі існує більше 30 організацій лікарняної клоунади. В Україні цей напрям соціально-культурної реабілітації почали розробляти зовсім нещодавно. Окрім Запоріжжя, лікарі-клоуни працюють також у лікарнях Києва, Львова, Рівного.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в