misto.zp.ua

Запорізькі "єдинники" сплатили майже 193 мільйони гривень

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, усього за січень-вересень поточного року до місцевих бюджетів від платників спрощеної системи оподаткування надійшло 192,8 мільйона гривень. Рівень минулого року перевищено на 25 мільйонів гривен або на 15 відсотків.

Щомісяця малий та середній бізнес на Запоріжжі спрямовує до місцевих бюджетів майже 21,5 мільйона гривень у вигляді єдиного податку.

Керівник фіскальної служби області наголосив, що приріст надходжень зумовлений декількома чинниками. Зокрема, у "единників"-юридичних осіб збільшилися об'єми реалізації товарів і послуг. Крім цього, зросла кількість платників єдиного податку – фізичних осіб. Також серед причин – підвищення розміру мінімальної заробітної плати, від якої залежить ставка єдиного податку першої і другої груп.

– Якщо взяти загальну кількість платників спрощеної системи і розділити на суму надходжень податку, виходить, що кожен запорізький платник сплачує до місцевого бюджету у середньому 450 гривень єдиного податку. Погодьтеся, сума – не надто велика, зважаючи, що згідно із діючим законодавством у групах цієї системи обсяги доходу можуть сягати від 150 тисяч до 20 мільйонів гривень на рік, а кількість найманих осіб – від 10-ти у другій до необмеженої – у п'ятій, – зазначив Олексій Кавилін.

Начальник ГУ ДФС області також підкреслив, що у Концепції реформування податкової системи запропоновано об'єднати платників третьої – шостої груп із одночасним зниженням ставок – до 2% (для платників ПДВ) і 4% від доходу (для неплатників ПДВ). Такі СГД-фізичні та юридичні особи можуть мати необмежену кількість найманих працівників та річний обсяг доходів до 20 мільйонів гривень на рік. Для представників першої групи граничний обсяг доходів передбачено підвищити до 300 тисяч гривень від сьогоднішніх 150 тисяч гривень, для другої групи – до 1,5 мільйона гривень від нинішнього 1 мільйона гривень. Ставки становитимуть, відповідно, 10% та 20% від мінімальної зарплати.

– Безумовно, такі зміни до спрощеної системи оподаткування матимуть стимулюючий вплив та сприятимуть розвитку підприємництва, зокрема, у Запорізькому регіоні, – переконаний Олексій Кавилін.

На сьогодні у м. Запоріжжі та області спрощену систему обрали приблизно 40,5 тисячі суб'єктів фізичних та майже 8 тисяч юридичних осіб. Найбільша кількість фізосіб-"спрощенців" – у другій групі – близько 23 тисяч. У перші групі перебувають 7,8 тисячі платників, у третій – понад 9,7 тисячі, у четвертій групі працюють щонайменше 7,8 тисячі СГД-юридичних осіб, у шостій – 103 суб'єкти. Найменшою продовжує залишатися п'ята група, яку обрали 39 фізосіб-підприємців.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в