misto.zp.ua

Запоріжан запрошують побачити «Благодійність в об’єктиві»

blago

Незвичайна фотовиставка відкрилась у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці. «Благодійність в об’єктиві» – це сорок фоторобіт, розказують про діяльність тих, хто займається благодійністю та про долі їхніх підопічних.

Експозиція створена за підсумками національного фотоконкурсу, що відбувся в Україні вже всьоме. Натомість його кращі роботи були представлені в Запоріжжі вперше. На знімках – унікальні кадри, відзняті на території, що постраждала від війни. Серед інших тем – допомога бійцям АТО, діти зі складним долями і їхнє прагнення до життя, сім’ї, що опинилися під ударами життя. І звичайно ті, хто не залишається байдужим до чужої біди.

– Мета ініціативи – заохочувати людей до участі у благодійництві. Показати, як тих, хто потребує допомоги, так і тих, хто свою допомогу надає. Для мене важливо, що ці фотографії демонструють реальних живих людей. Вони не ідеальні, але вони – саме ті, хто потребує підтримки. Наприклад, це діти з серйозними патологіями розвитку. На жаль, наше суспільство часто не готове сприймати таких дітей. Хоча вони потребують допомоги перш за все, оскільки не здатні самі про себе подбати. Сподіваюся, що сьогоднішня виставка стане ще одним кроком до їх прийняття іншими людьми, – зазначив координатор виставки в Запоріжжі, директор благодійного фонду «Імпульс.ЮА» Микола Колодяжний.

Серед робіт-переможців конкурсу є знімки, зроблені професіоналами та фотографами-аматорами. Представлені світлини різні за сюжетом і рівнем майстерності, але всі вони об’єднуються ідеєю людяності та взаємодопомоги.

У відкритті виставки взяли участь запорізькі фотографи, громадські активісти, працівники благодійних організацій. Серед останніх, наприклад, Роман Кірченко, керівник проектів фонду «Щаслива дитина».

– Дуже важливо, що ця виставка показує людину людині, – вважає Роман. – Це встановлення зв’язку між звичайними людьми, кожен з яких може бути і одержувачем допомоги, і благодійником.

Своїми спогадами, пов’язаними з темою виставки, поділилася фотокореспондентка Катерина Клочко:

– З власного досвіду можу сказати, що фотографувати дітей, а тим більше дітей з проблемами здоров’я, дуже непросто. Потрібно вміти пробудити довіру в дитини – тоді вона розкривається, і ти можеш зробити знімки, що максимально яскраво передають її образ.

До речі, цього року особлива увага конкурсу приділена саме дітям. У спеціальній номінації «Діти, поранені війною» в рамках експозиції представлені знімки маленьких українців, які постраждали від збройного конфлікту на сході.

На думку координатора виставки Миколи Колодяжного, в нашому регіоні також є сюжети, гідні конкурсу «Благодійність в об’єктиві». Як і фотографи, які могли б їх показати. Наразі ж запорізьких робіт в експозиції немає.

Організатори запрошують побачити «Благодійність в об’єктиві» з 11 по 16 вересня на третьому поверсі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Графік роботи: у будні – з 09:00 до 19:00, у суботу – з 9:00 до 17:00. Вхід вільний.

Автор: Ірина Ярко 

Фото: Сергій Андрух


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в