misto.zp.ua

Записано вдома: найцікавіша молода українська музика

Source: burst.shopify.com

 Source: burst.shopify.com

Сучасна українська музика набирає неабияких обертів. З’являється багато нових гуртів, а вже визнані публікою виконавці вирушають у всеукраїнські тури та дають шалені концерти. «Пороги» зробили огляд молодої української музики, яку варто додати в свій плейліст уже сьогодні.

 

Інді-рок гурт «5 Vymir»

5 Vymir – зразок того, яким може та повинен бути молодий український гурт. Це стильна, сучасна, принципова музика – ніжний та романтичний бріт-поп, який міксується з українськими текстами. Колектив складається з чотирьох хлопців з Києва: найстаршому з них 25 років, а наймолодшому – 20. Історія їхньої групи досить типова: на початку хлопці грали концерти в рідній школі, а репетиції проводили в підвалах і спортивних залах.

Vivienne Mort

«Мурашки по шкірі і радість від нової української музики», – так говорив про творчість Vivienne Mort Святослав Вакарчук. Гурт існує вже більше п’яти років та встиг записати декілька альбомів. Це витончений рок з елементами фолку. Від незвичного голосу солістки Даніели Заюшкіної, її філософських і романтичних текстів тілом справді йдуть дрижаки.

The Elephants

Гурт складають двоє 17-літніх хлопців з Сумщини, котрі пишуть меланхолійну музику та співають англійською так, ніби це їхня рідна мов. Наразі вони працюють над своїм дебютним альбомом, продюсером якого є ніхто інший, як успішний електронний саундпродюсер Євген Філатов.

Brunettes Shoot Blondes

Ці музиканти з Кривого Рога – однозначно одна з самих стильних, цілісних та якісних за звучанням інді-груп в Україні. Як не дивно спочатку вони став відомими у Європі, а потім на батьківщині. Рік тому вони відзняли відео на пісню Knock-Knock, кліп зібрав на Youtube 8 мільйонів переглядів. В Україні про Brunettes Shoot Blondes заговорили після того, як вони стали фіналістами національного відбору «Євробачення». Особливість гурту в їхньому тонкому стилі та смаку – взяти хоча б піджаки, в яких музиканти за традицією виходять на сцену.

The Erised

Доволі відома команда серед музикальної тусовки. На їхні концерти ходять такі виконавці, як Джамала, Мілош Єліч, The Hardkiss. Така підтримка молодого гурту з боку професійних музикантів – велика рідкість. Хоча «молодим» The Erised можна назвати хіба що умовно. Його солістка, харків’янка Соня Сухорукова, співає понад п’ять років, останніми роками паралельно працює над сольним проектом Sonya. Ударник Олександр Люлякін зараз барабанить разом с гуртом «Бумбокс», а клавішник Ніл Тарасов та гітарист Ігор Кириленко – добре відомі публіці як дует Hidden Element. Головна мета гурту – вийти на світовий музичний ринок, саме тому всі їхні пісні англомовні.

The Dark Wood

А це зовсім молодий український гурт в електромузиці. Про них заговорили тільки у 2015 році, коли музиканти випустили ремікс на пісню Івана Дорна «Танок Пінгвіна». Зате перший же свій трек команда випустила на німецькому лейблі, а на додачу відзняла один з найстильніших кліпів 2016 року (на композицію Orpheus).

Підготувала: Ліна Єфименко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в