misto.zp.ua

Запалити лампу: у Запоріжжі відкрилася виставка Гагіка Кургіняна

SAM_6063

22 лютого в художньому салоні відбулося відкриття міні-виставки живопису Гагіка Кургіняна «Лампа в холодильнику». Назва виставки невипадкова й іронічна: художник порівнює мистецтво з лампочкою холодильника, що загорається лише для тих, хто з цікавістю зазирає в нього. Митець особисто представив публіці свої нові картини.

 

SAM_6069

Останні кілька років я не виставлявся в Запоріжжі. Я постійно обіцяю, що більше не буду проводити тут виставки. Довгий час я сидів у «вежі» і звідти дозволяв собі сміливі висловлювання на адресу колег. Але як публічна людина я маю колись спуститися вниз і дозволити, щоб спільнота могла на мені потоптатися.

Такими словами Гагік Кургінян відкрив персональну виставку, насправді дуже очікувану серед запорізьких шанувальників мистецтва. Несподіване та яскраве повернення викликало ажіотаж: невелика зала художнього салону була переповнена журналістами та зацікавленими відвідувачами. Художник гостинно пригощав гостей солодощами й напоями, відповідав на питання і щедро ділився думками про мистецтво.

Зараз будь-яке мистецтво має право на життя. Йде повне руйнування всіх заборон та табу. Художники відкрито визнали: можна робити все, що хочеш. А якщо робиш все, що хочеш, і це допустимо, то нічого нового вже зробити не можна. Тому що нове теж підпадає під категорію «все».

Для тих, хто також бажає «запалити лампу» й зазирнути до виставочної зали, відкриті двері художнього салону (пр. Соборний, 159). Виставка триватиме до 8 березня.

Оксана Саєнко

20180222_152112

 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в