misto.zp.ua

Як в Запоріжжі пройшов Покровский ярмарок

43389637_2343473219014309_8395505524203847680_n

У перші вихідні жовтня Запоріжжя збирається на Набережній магістралі, де проходить Покровський Ярмарок. Цього року свято випало на 6-7 жовтня.  Це була 20-та міжрегіональна багатогалузева виставка товарів для широкого вжитку, присвячена Дню міста. На захід було запрошено майстрів та підприємців з усієї України. Люди приїздили з різних міст та сіл: Мелітополь, Дніпропетровськ, Василівка, Світловодськ, Велика Білозерка та ін. В перший день, традиційно, встановили щорічний кулінарний рекорд – 26-метрова запіканка.

Для розробки Концепції Покровського ярмарку було створено організаційний комітет, що відповідав за проведення заходу.  За розробленою схемою, ярмарок розкинувся на частину  Прибережної магістралі від перетину її з вул. Тбіліською до Вознесенівського ринку ТОВ «Аверс», каскад фонтанів «Райдуга» та Вознесенівський парк. Загальна площа проведення 210 тис. м2.

Святкові заходи проводились два дні. В перший день (9:00 до 19:00) – відбувся Покровський ярмарок, на другий (9:00 – 14:00) – фестиваль вуличної їжі. Кожен район міста представив свою концертну програму – музичні та танцювальні номери різних напрямків:

Духовий оркестр Національної гвардії України військової частини 30/29

1

Народний ансамбль запорізької поліції “Пернач”

2

Юнацький колектив військової частини 02.

3

 

Дитячий колектив військової частини 02 Національної гвардії Укр.

5

Дитяча танцювальна група від ДК “Орбіта” “Джаз”

Різблення чи малюнок по дереву:

Плетіння корзин і капелюхів з лози:

Ще з давніх часів популярне на території України – гончарство:

Пригощання смаколиками:

Для розваги дітей та дорослих працювали різні гуртки – по конструюванню літаків, створенню власної арт-картини чи розмальовування обличчя.

Родзинкою цьогорічного свята на честь Покрови Святої Богородиці став  рекорд Віктора Львова, який приготував найбільшу запіканку в Україні. Цією ж стравою в подальшому пригощали всіх охочих:

45 47

Найбільша (у всіх розуміннях цього слова) несподіванка важила 610 кг. Цього вистачило більше ніж на чотири тисячі порцій. На її приготування пішло 850 кг картоплі, 380 – м‘яса та 80 – майонезу. Бої за неї проходили ще з самого ранку. Одна із багатьох кому дісталася запіканка була запоріжанка Ганна:

«Коли я йшла на цю ярмарку, навіть гадки не мала, що тут будуть щось роздавати , але мені пощастило, що шматок цієї смачної запіканки дістався і мені. Навколо неї стояло поняд 200 людей, а ще, це одна з найсмачніших запіканок які я колись куштувала».

Для більш незабутніх вражень гості ярмарки мали змогу сфотографуватись з аніматорами “живими скульптурами”, або ж купити сувенір на гетьманському монетному дворі:

На другий день ярмарки гостей пригощали козацьким кулешем. Також у цей день проходив Пікнік на Райдузі, куди зі всього міста з’їжджаються кафе та бари. Віталій, відвідувач Пікніку поділився з нами своїми емоціями та думками:

Я навіть не міг подумати, що тут буде така кількість всяких смаколиків. У захваті від  смачного плову. Коли я його куштував, я відчув козацький дух. Ще знайшов для себе дуже цікаве вино, таких малих пляшок я ще не бачив. Я накупив його всім на презенти. А моїй донці Марині дуже сподобалась дитяча зона, вона коли зайшла у це дитяче містечко в неї очі розбіглись”.

В решті решт понад 4 тисяч людей відвідало ярмарок. Не дивлячись на те, що були великі черги, в яких можна було простояти  годину, настрій Запоріжжя не змінювався. Цього року Свято пройшло без інцидентів.

Марія Гедікова та Олександра Бутенко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в