misto.zp.ua

Всесвітній день боротьби проти астми і алергії: профілактика сезонних алергічних загострень

Щороку цього дня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначається Всесвітній день астми та Всесвітній день хворого алергією. Метою заходів присвячених цьому дню є привернення уваги суспільства до цієї важливої проблеми та пошуку способів її вирішення.

За останніми даними епідеміологічних досліджень більш ніж 40% населення мають алергічні прояви, кожен третій хворіє алергічним ринітом і майже кожен десятий –  бронхіальною астмою. Алергічні реакції більш поширені в великих містах, рівень захворюваності в яких може сягати 60% від загальної кількості населення.

Як результат, можемо говорити про алергію як неінфекційну пандемію, що з кожним роком розповсюджується ще більше. Головною причиною цього є порушення роботи імунітету у зв’язку з умовами життя людини (забруднення середовища, неякісне харчування та спадковість цього недугу).

Несприятливими сезонами для алергіків залишається весна та літо, адже саме в період цвітіння дерев і рослин відбувається загострення хвороби. Окрім пилку квітучих рослин алергенами можуть виступати:

  •                      шерсть тварин;
  •                      побутова хімія та косметика;
  •                      харчові продукти (яйця, молоко, злаки, кунжут, горіхи, мед);
  •                      лікарські препарати;
  •                      укуси комах.

На думку лікаря імунолога-алерголога вищої категорії Олександра Назаренко (http://forpost.ua/press-tsentr/smi/a–nazarenko-k-2030-godu-kazhdyy-tretiy-budet-imet-allergicheskie-zabolevaniya-avgust-2017/) алергія займає третє місце в Україні по рівню захворюваності і прогнози невтішні:

“Зараз на перше місце вийшли захворювання серцево-судинної системи і онкологія. Третє займає алергія, але прогноз такий, що до 2030 року кожен третій матиме алергічні захворювання, тому що зростання статистики тут найстрімкіше. Це пов’язано з екологією і спадковістю. Україна від інших країн не відстає в частоті захворювань на алергію. Єдине, що в різних регіонах алергія виражена до різних алергенів”.

Недарма цей день присвячений одразу двом хворобам, оскільки алергія та бронхіальна астма тісно пов’язані одне з одним. Розповсюджене явище коли астма виникає як наслідок алергічних захворювань. Для неї характерні раптові приступи задухи або ті, що розвиваються поступово.

Бронхіальна астма зараз є проблемою світового масштабу, адже це одне з найбільш поширених хронічних захворювань. Астма не піддається повному лікуванню, але своєчасна діагностика та терапія значно полегшують життя та роблять його повноцінним. До причин цієї хвороби МОЗ України (http://moz.gov.ua/article/health/chomu-vinikae-bronhialna-astma-i-jak-ii-likujut ) відносять:

  •                      алергени;
  •                      спадкова схильність;
  •                      шкідливі умови праці (вплив хімічних подразників);
  •                      низька вага при народженні та/або куріння матері під час вагітності;
  •                      часті респіраторні захворювання;
  •                      медикаменти (аспірин, група протизапальних і знеболюючих препаратів, ліки від тиску);
  •                      ожиріння;
  •                      низька фізична активність.

Незважаючи на всі незручності алергічних реакцій є низка порад, що можуть полегшити симптоми або запобігти їх прояву:

Для більш детального ознайомлення з проблемою алергії, її типами, діагностикою та методами профілактики пропонуємо переглянути інформаційний портал “Все про алергію” (https://allergy.org.ua/ ).

У разі виникнення симптомів алергії варто звернутись до лікаря для консультації та призначення терапії. Не варто займатись самолікуванням, адже це може призвести до погіршенню стану здоров’я та якості вашого життя.

Анна Перекрест 

 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в