misto.zp.ua

Вимушених переселенців із Запорізької області евакуюють до західних регіонів України

 

Західні регіони України активно допомагають у розміщенні переселенців Запорізької області

Директорка Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної військової адмінстарації Марина Нотанова розповіла про ситуацію з евакуацією в Запорізькій області. Зокрема, посадовиця закликала людей відноситись з розумінням до того, що необхідно виїжджати із Запорізької області у більш спокійні місця. Лише таким чином можна убезпечити себе та своїх близьких, а також дати можливість врятувати інших людей.

— Ми приймаємо дуже велику кількість переселенців. Заклади, там де вони тимчасово розміщуються, вже переповнені. Зараз у Запоріжжі люди адаптуються, оформлюють статус внутрішньо переміщеної особи. А через два тижні організовується їх евакуація в більш безпечні регіони. Ми постійно тримаємо зв’язок з іншими областями. Вони надають нам інформацію про кількість вільних місць, де можуть приймати наших земляків, — розповіла Марина Нотанова.

Марина Нотанова запевнила, що перейматися через те, що доводиться їхати далі вглиб країни, не варто. В інших областях також створено належні умови для перебування переселенців.

Такий алгоритм вже успішно працює. Директорка департаменту повідомила, що вчора з міста Запоріжжя було евакуйовано 104 особи з числа внутрішньо переміщених осіб. Вони переїхали до Вінниці, де їх зустріли колеги з Вінницької ОВА та забрали на поселення. Також відправлено більше 100 жінок з дітьми до Переяслава-Хмельницького у санаторій для реабілітації. Наразі більше 5 областей надали свої пропозиції щодо можливостей у розміщенні переселенців.

До речі, Департамент соціального захисту населення ЗОВА спільно з благодійним фондом ADRA Ukraine пропрацювали логістику перевезення й вимушених переселенців з обмеженими можливостями у більш безпечні місця. Так, організація надала два комфортабельних автобуси, за допомогою яких вдалось перемістити 100 осіб-переселенців з вадами здоров’я із Запорізького геріатричного інтернату в інший заклад нашої області.

Головне пам’ятати, що все це тимчасово. Наші ЗСУ виб’ють ворога і всі повернуться до своїх домівок.

Анна КУЛЬКОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в