misto.zp.ua

У ЗНУ відбувся перший фестиваль шкільних медіа «Шкільні медіа – розвиток громади»

mfest

22 грудня в Запорізькому національному університеті на факультеті журналістики відбувся фестиваль шкільних медіа «Шкільні медіа – розвиток громади». Фестиваль пройшов за підтримки Британської Ради за програмою «Активні громадяни».

Головна його мета – стимулювання ініціативи учнів Запоріжжя та області у створенні шкільних медіа з метою їх залучення до життя місцевої громади, розвитку критичного мислення школярів та виховання нового, свідомого медіа-грамотного покоління, що володіє конкретними професійними компетенціями.

«Завдання медіа-фестивалю – об’єднати  навколо факультету журналістики ЗНУ тих людей, які займаються інформаційною діяльністю. Адже в період інформаційних загроз дуже важливо подавати чесну, правдиву та об’єктивну інформацію», – зауважив декан факультету Віктор Костюк.

У проекті взяли участь учні 47 шкіл Запоріжжя та області. Всього було подано понад 140 робіт, в яких оцінювалися такі номінації: «Друковані ЗМІ», «Газетна публікація», «Радіопрограма», «Телевізійний матеріал», «Мультимедійна інтернет-публікація», «Рекламна продукція» та «Моя єдина Україна». Найголовнішим критерієм оцінювання були об’єктивність, професіоналізм та відповідність темі.

Усі роботи учнів відповідали обраній тематиці. Вони цікаві, різноманітні, наповнені змістом. Це дуже добре, що учні вже в школі починають бути небайдужими до того, що відбувається в суспільстві. І таким чином, залучаються до майбутньої професії, – підкреслила одна з організаторок, доцент кафедри Алла Тернова.

Учасники фестивалю  отримували поради та консультації від викладачів вищу. Найкращі роботи були відзначені подяками та дипломами. А гран-прі фестивалю отримали учні Запорізького січового колегіуму.

Після завершення заходу викладачі ЗНУ провели для школярів тренінги з медіа-творчості.

Тетяна Науменко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в