misto.zp.ua

У Запорізькій області зафіксоване масове дезертирство окупантів

У Запорізькій області зафіксоване масове дезертирство окупантів

 

Зведення щодо стримання та надання відсічі російській збройній агресії на Запорізькому напрямку

Станом на 23 годину 17 червня оперативна обстановка на Запорізькому напрямку суттєвих змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати рубежі та захищати нашу землю від російських окупантів.

Ворог активних бойових дій не проводив. Основні зусилля зосереджував на перегрупуванні власних сил і засобів, утриманні раніше захоплених територій, вогневому ураженні позицій наших військ, розосереджені своїх сил з метою уникнення вогневого ураження з боку наших військ.

Крім того, противник вдосконалював інженерне обладнання лінії оборони та у окремих районах проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.

Вздовж усієї лінії зіткнення ворог продовжує обстріли позицій наших захисників та цивільної інфраструктури, застосовуючи авіацію, ствольну та реактивну артилерію.

Основні сили й засоби загарбники продовжують зосереджувати в населених пунктах Василівка та у Василівському і Пологівському районах. В останньому навіть фіксується збільшення кількості сил противника, тому можливі наступальні дії в напрямку Гуляйполя.

За даними розвідки у населеному пункті Михайлівка (Василівський район) з гуртожитку, де раніше фіксувалося місце проживання російських рф, зафіксовано випадок дезертирства 60 військовослужбовців противника.

В районі населеного пункту Кінські Роздори (Пологівський район) зафіксовано нові фортифікаційні споруди противника, близько 34 одиниці техніки та місця дислокації особового складу.

З тимчасово окупованої території АР Крим зафіксовано рух потяга в напрямку Мелітополь, у складі 9 критих напіввагонів та 12 цистерн (паливно-мастильні матеріали та боєприпаси).

Крім того за добу зафіксовано збільшення кількості колон техніки противника: траса Е-105, Мелітополь — Василівка і у зворотному напрямку протягом дня фіксується систематичний рух значної кількості вантажівок “КамАЗ” (10-20 одиниць протягом кожної години); Андріївка — Кінські Роздори (Пологівський район) велика кількість важкої техніки, з АР Крим у напрямку Мелітополя протягом дня зафіксовані декілька колон вантажівок, бензовозів і військової техніки.

На усіх рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії. Відбуваються періодичні артилерійські та мінометні дуелі по всій лінії фронту в Запорізькій і Донецькій областях, але кількість їх зменшилась, порівняно із попередніми днями.

Російські терористичні війська, продовжучи цинічно порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни, постійно завдають удару по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах. За минулу добу на території Запорізької області піддавалися обстрілам: смт. Залізничне, околиці м. Оріхів, м. Гуляйполе Пологівського району.

Надійшло 25 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Крім цього, за добу зафіксовано 26 обстрілів позицій підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння в районі населених пунктів: Кам’янське, Щербаки, Новопіль, Залізничне, Оріхів, Червоне, Темирівка, Яблукове, Мала Токмачка, Новоданилівка і Ольгівське.

Зокрема, населені пункти Темерівка, Кам’янське, Гуляйпільське і Новоданилівка противник обстріляв з РСЗВ БМ-21 «Град». Населений пункт Залізничне за добу двічі потрапило під удар РСЗО Б-27 «Ураган». Населені пункти Новопіль і Гуляйпільське потрапили під вогонь танків. Крім того, по Новополю противник здійснив дистанційне мінування касетними мінами ПОМ-2.

Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції, завдають відповіді ворогу, знищуючи його живу силу та техніку. Протягом минулої доби наші воїни знищили:

особового складу — 16 осіб і 18 осіб поранили;   танк – 1 од; БМП – 1 од;  БТР – 1 од; РСЗВ БМ-21 «Град» — 1 од;  автомобіль «Урал» — 1 од;  міномет М120 – 2 од;  МТ-12 «Рапіра» — 1 од.

Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності. В місцях виконання завдань проводять заходи бойової підготовки і навчання особового складу.

Підрозділи Національної поліції продовжують виконувати завдання із забезпечення громадського порядку, здійснюють патрулювання та супроводження колон.

Підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності. На територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій, очищують місцевість від мін та вибухових предметів.

Запоріжжя продовжує жити в прифронтових умовах. Продовжують стабільно працювати комунальні служби, підприємства критичної інфраструктури.

Продовжується направлення гуманітарних вантажів на окуповані території області. Військово-цивільна адміністрація збирає списки потреб та згідно з ними відправляє гуманітарні вантажі, щоб забезпечити

Шановні мешканці Запорізької області та м. Запоріжжя!

Зберігаємо спокій! Готуємо місто Запоріжжя та область до оборони та знищення окупантів.

Просимо вас бути свідомими того, що фото-відео оборонних споруд, військових об’єктів, інформація про переміщення техніки заборонені для поширення.

Не допомагайте ворожим та диверсійних силам орієнтуватися на наших рідних просторах. Ми українці, ми на своїй землі, землі наших славних предків та землі наших дітей! Разом переможемо!

Джерело: речник Сил оборони Запорізької  області полковник Руслан Ткачук

 Ирина ЕГОРОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в