misto.zp.ua

У Запорізькій області фіксується різке зростання захворюванності на COVID-19

 

Кількість хворих на Запоріжжі виросла у 2,1 рази

На території Запорізької області за останній тиждень зареєстровано 489 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Продовжують лікуватись – 534 особи.

Всього з початку епідемії (станом на ранок 16.09.2022) в області зареєстровано 229334 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, в тому числі 18682 серед дітей (за тиждень – 39), 7615 серед медичних працівників (за тиждень –22).

В загальній структурі захворілих з початку епідемії питома вага дорослого населення складає 91,9%, дітей до 17 років – 8,1%.

Від ускладнень помер 6161 хворий на коронавірусну хворобу СOVID-19 (за тиждень-1). Серед померлих особи похилого віку та особи які відносяться до групи ризику (мають супутні гострі або хронічні серцево-судинні та легеневі патології, вікові порушення з боку серцево-судинної системи, злоякісні новоутворення, цукровий діабет).

Вірусологічна лабораторія ДУ «Запорізький ОЦКПХ МОЗ» здійснює лабораторні дослідження на COVID-19 методом ПЛР (полімеразно-цепна реакція) та методом ІФА (іммуно-ферментний аналіз). Крім того, лабораторні дослідження на COVID-19 (ПЛР та ІФА) також проводять інші медичні установи та приватні лабораторії.

За останній тиждень кількість лабораторно обстежених випадків методом ПЛР зросло на 63,9% (з 327 до 536 осіб).

Звертаємо увагу, що лабораторному обстеженню на COVID-19 безкоштовно підлягають хворі з підозрою на коронавірусну інфекцію, хворі на пневмонії та тяжкі гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), а також хворі з будь-якими симптомами ГРВІ.

Тому при появі симптомів ГРВІ зателефонуйте своєму сімейному лікарю, який направить на лабораторне обстеження та призначить відповідне лікування.

Якщо температура тіла підвищиться вище 38 градусів та з’являться сухий кашель, утруднене дихання або ядуха, негайно викликайте «швидку» допомогу.

Нагадуємо, що найбільш ефективним заходом профілактики є вакцинація. Інші заходи профілактики – дотримання карантинних обмежень, користування засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук.

Джерело: ДУ «Запорізький областний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Ирина ЕГОРОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Областна газета «Індустріальне Запоріжжя» плюс «Панорама» - єдина щоденна газета: виходить 4 рази на тиждень та 16 – на місяць всього за 6,95!
У ній - всі події міста та області, по Україні та у світі, корисні поради, новини культури та спорту. Передплатники газети тричі на рік беруть участь у акціях із цінними подарунками.

Контакты

Адреса редакції:
69600, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в