misto.zp.ua

У Запоріжжі презентують найкращу поетичну книжку за версією «Запорізької книжкової толоки – 2017»

afisha

У п’ятницю, 24 листопада, у рамках всеукраїнського туру поетеса Галина Крук презентує свою нову збірку «Доросла» у Запоріжжі. Авторка розкаже про творчий і життєвий досвід дорослішання та почитає свої вірші у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці (проспект Соборний, 142). Початок – о 17.00. Модератор заходу – письменник, драматург і журналіст Олесь Барліг.

Нова збірка однієї з найцікавіших сучасних українських поеток уже здобула перемогу конкурсу «Найкраща книга Запорізької книжкової толоки – 2017» у номінації «Українська художня література: поезія». До неї увійшли вірші, написані авторкою впродовж 2013-2017 років.

Це книжка про досвід дорослішання з усіма його здобутками та втратами, забороненими та дозволеними плодами, усвідомленням екзистенційної межі буття та вмінням насолоджуватися життям тут і зараз. Книжка для тих, хто намагається зрозуміти себе, змиритися зі минущістю і швидкоплинністю життя та відчути вдячність за те, що дає людині любов. «Дорослу» проілюструвала художниця Гриця Ерде. Її малюнки й колажі чудово доповнюють загальний настрій збірки.

За словами поетеси, у певний момент вона зрозуміла, що коли хтось говорить про дорослих, вона не асоціює це у першу чергу із собою. «Мені завжди хочеться озирнутися на когось ще, – каже Галина Крук. – Але інколи бувають ситуації, що вже нема на кого озиратися. Це змушує задатися питанням, наскільки я доросла. Поки писалася ця книга, була ситуація, коли я зрозуміла, що життя може завершитися досить швидко. Насправді це дуже «тверезить» підхід і погляд на життя. Можливо, саме тому ця книга називається «ДорОсла» або «ДорослА», бо в книзі використовується і той, і той наголос. У ній є й історії інших дорослих. Але також й історія самоусвідомлення себе як ланки, яка мусить чітко відповідати на питання та не озиратися на батьків чи старших».

Галина Крук – поетеса, літературознавиця, перекладачка. За освітою – філологиня- медієвістка, закінчила філологічний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка та аспірантуру цього ж навчального закладу. Захистила дисертацію на тему «Українське низове бароко: поетика стилю і жанру» (2001), авторка низки наукових розвідок. Перекладає з польської, російської, білоруської мов. Лауреатка міжнародних літературних конкурсів «Гранослов» (1996) і «Привітання життя» ім. Б.-І.Антонича (1996), стипендіатка програм «Gaude Polonia» міністра культури Польщі (2003, 2010) та Homines Urbani на Віллі Деціуша у Кракові (2005). Членкиня Асоціації українських письменників та Українського ПЕН-клубу. Живе у Львові, викладає зарубіжну літературу у Львівському національному університеті імені І. Франка.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в