misto.zp.ua

У Запоріжжі покажуть кращі європейські фільми про корупцію

kino-proty

У Запоріжжі вперше відбудеться фестиваль «Кіно проти корупції». Кіноогляд розпочинається 14 вересня на базі кінотеатру ім. Маяковського і триватиме до 20 вересня. Фільми з програми фестивалю також побачать мешканці ще в п’яти містах України – Києві, Кривому Розі, Полтаві, Сєвєродонецьку та Житомирі. 

До програми увійшли шість європейських фільмів, що досліджують природу корупції – від неприкритого зловживання владою політиків та корпорацій до негучних побутових конфліктів. Усі картини, представлені у рамках фестивалю, – призери світових кінофестивалів і документальні хіти.

Зокрема, «Брудні ігри» – фільм-розслідування про порушення прав людини у контексті великих спортивних заходів, а також корупційні схеми у футболі, боксі та в американській професійній баскетбольній лізі NBA.

Сатирична драма від режисера Паоло Соррентіно «Дивовижний» розповідає історію одіозного італійського прем’єр-міністра Джуліо Андреотті, який обирався на свою посаду сім разів. Фільм було відзначено Призом журі Каннського кінофестивалю.

Герой німецької гостросюжетної драми «Система» – молодий злодій, який після невдалого пограбування знайомиться зі світом колишніх агентів держбезпеки НДР і представниками світового лобі.

«Поза дитини» – румунська драма про автокатастрофу, винуватець якої хоче «відмазатися» від вироку. Стрічку було відзначено «Золотим ведмедем» і призом Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI) Берлінського кінофестивалю.

У трилері «П’ята влада» роль творця проекту WikiLeaks, відомого втікача і активіста Джуліана Ассанжа, виконав британець Бенедикт Камбербетч («Шерлок BBC», «Доктор Стрендж»).

Соціальна драма Юрія Бикова «Дурень» говорить про байдужість місцевої влади, яка поставила під загрозу життя 800 мешканців старого гуртожитку. Фільм, знятий у пам’ять про Олексія Балабанова, удостоївся трьох премій міжнародного кінофестивалю в Локарно.

Фестиваль «Кіно проти корупції» має на меті показати знайому українцям проблему як загальнолюдське явище, з яким варто боротися. Усі покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті nocorruption.org.ua. Після завершення в Україні, 19–21 жовтня фестиваль відбудеться у Молдові.

Фестиваль є частиною спільного проекту Goethe-Institut в Україні та Федерального агентства з громадянської освіти, що має назву Bestechend (Нездоланне) і реалізується за дружньої підтримки Міністерство закордонних справ ФРН.

За інформацією організаторів


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в