misto.zp.ua

У Запоріжжі покажуть кіно з Андруховичем, Жаданом і Забужко у головних ролях

У Запоріжжі покажуть кіно з Андруховичем, Жаданом і Забужко у головних ролях

21 – 23 жовтня під час Запорізької книжкової Толоки відбудеться показ спеціального документального кіно, присвяченого сучасним українським літераторам, яке створили чеські, словацькі та польські кінодокументалісти.

Кіноцикл під назвою «Антологія сучасного українського оповідання – Україно, давай, Україно!» розповідає про українських письменників і письменниць, які в липні минулого року взяли участь у центральноєвропейському літературному фестивалі «Місяць авторських читань».

Сюжети антології тривають по вісім хвилин і  подають у формі вільних кіноесеїв рефлексії про особистість автора та його творчість. Сама форма документального есею, а також різноманіття режисерських голосів (адже кожен епізод знімав інший режисер) не обмежують проект сухою розповіддю про літературу, а пропонують живу та захопливу зустріч із нею.

Серед героїв кіноциклу – Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Тарас Прохасько, Любко Дереш, Сергій Жадан та інші відомі постаті сучасної української літератури. Фільми вперше були презентовані на цьогорічному Книжковому Арсеналі у Києві.

 21-23 жовтня побачити кіно про улюблених письменників зможуть і відвідувачі Запорізької книжкової Толоки. Інформація про дату і час показів буде повідомлена ближче до Фестивалю.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в