misto.zp.ua

Студентка журфаку ЗНУ перемогла у конкурсі із матеріалом про гомофобію українців

lgbtru.com/movement/ 

Перша категорія – «Кращий журналістський матеріал, що стосується ЛГБТ та/або сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності», розрахована на фахівців та фахівчинь сфери журналістики. За умовами конкурсу бажаючим пропонувалося підготувати та розмістити матеріал на відповідну тематику в друкованих, телевізійних або інтернет-медіа. Головними критеріями цієї категорії була збалансованість та відповідність конкурсного матеріалу стандартам журналістської етики та дотичність поданої у ньому інформації до тем, які підіймалися під час  тренінгу.

До конкурсної комісії у цій категорії разом з представниками ЗОБФ «Гендер Зед» також входили експерт та експертка:

спеціаліст з адвокації правових питань ЄКОМ Юрій Йорський

директорка ГО «Спілка молодих незалежних журналістів», регіональна представниця ІМІ, кандидатка наук з соціальних комунікацій Наталія Виговська

Так, у категорії «Кращий журналістський матеріал, що стосується ЛГБТ та/або сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності» призове місце посіла студентка ІІІ курсу факультету журналістики Запорізького національного університету Ірина Іванченко. Схилити прихильність конкурсної комісії до Ірини змусив матеріал під влучним заголовком «Насколько гомофобны украинцы и почему?», у якому авторка завдяки опитуванню громадськості намагається відшукати відповідь на поставлене запитання.

14915714_396430120747173_3728241267352817064_n

Ірина Іванченко:

“Тема дискримінації і толерантності хвилювала мене завжди. А тема гомофобії особливо.

Це рана,  на тілі українського соціуму, і люди не знають і навіть не хочуть знати, як її лікувати.

Звичайно, хотілося б якимось чином вплинути, змусити замислитися, навіть зіткнутися з іншими думками аудиторії, щоб такі дискусії (нехай і в голові читачів) приводили людей до усвідомлення того, що є й інші люди, з іншими думками, але все одно ми всі рівні і однаково заслуговуємо бути щасливими”.

 

Одне з призових місць отримав і Максим Пушкарьов із Мелітополя. Головний редактор порталу newsmax.com.ua, позаштатний кореспондент порталу newsliga.ru відзначився циклом публікацій про ЛГБТ-підлітків на порталі «Новости по максимуму», у який увійшли три матеріали: «Откровенная беседа с мамой 17-летнего гея», «Отец перестал со мной общаться, когда узнал, что я гей», «Зачем плодить ненависть в том месте, где могла бы быть любовь и поддержка». Звертаючись до думки психолога з приводу природи гомосексуальності, автор зазначає в одному з матеріалів:

«Хотелось бы обратиться к родителям ЛГБТ-подростков с тем, чтобы они не искали своей вины в этом вопросе. Гомосексуальность — это не нарушение в воспитании, не психическая патология, поддающаяся коррекции. Сексуальная ориентация — не следствие личностного выбора. Гомосексуальность, как и гетеросексуальность – варианты нормы. Это стремление нашего сердца любить и быть через этот акт счастливым. Родители, задумайтесь! Вы хотите, чтобы ваш сын или дочь были «нормальными» и внутренне расщепленными или счастливыми и внутренне целыми. Тот стыд, который вы можете испытывать, связан с влиянием на ваше сознание токсичных и устаревших предубеждений относительно гомосексуальности. Не понимая этого, вы можете, сами того не замечая, плодить ненависть в том месте, где могла бы быть любовь и поддержка. И это место самое прекрасное на земле. Это пространство Вашего Сердца».

Перемогу у цій категорії виборола також Вікторія Талашкевич з міста Кропивницького – співредакторка та журналістка сайту «Тусовка», ведуча ток-шоу «Ми» на каналі «Кіровоград», керівниця ГО «Прес-клуб реформ». У своїй статті «Голубой экран как «окно возможностей»» Вікторія підготувала для читачів та читачок підбірку сучасних кінематографічних робіт, автори яких через присутність у сюжеті ЛГБТ-персонажів змінюють суспільну думку щодо ЛГБТ-людей:

«Что такое голубой экран? Это всем привычный нам телевизор. Причем в данной статье мы имеем в виду не только «зомбоящик», но и монитор компьютера, который вроде бы позволяет больше свободы в выборе видеоматериалов для просмотра. А что такое «окно возможностей» или «окно Овертона»? Это технология по изменению отношения общества к тем или иным явлениям. В этой статье мы увидим один из этапов ее работы по отношению к общественному мнению об ЛГБТ-сообществе на примере всеми любимых телесериалов».

Стаття під простим заголовком «Разные люди» принесла перемогу Олені Андрющенко, практикуючій журналістці регіональної газети з міста Дніпро. У своїй публікації авторка знайомить читачів та читачок «Днепра вечернего» з чотирма нашими співвітчизниками та співвітчизницями, які визначають себе ЛГБТ-людьми. Наприкінці матеріалу Олена звертається до читачів та читачок:

 «Данный материал может спровоцировать многих читателей «Днепра вечернего» на дискуссию. Наша газета открыта к диалогу и готова продолжать эту тему в разных ракурсах. Однако от себя хочу добавить, что истории любви геев и лесбиянок такие же романтические и наполненные чувствами, как и у гетеросексуалов. Очевидно, что первым намного сложнее найти свое место под солнцем из-за неприятия общества. Во время интервью прозвучала мысль, что этот путь не выбирают, он — предопределен. Чувствовать себя в гармонии с собой гораздо важнее одобрения со стороны.

Некоторые герои отказались назвать свои фамилии».


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в