misto.zp.ua

Стиль студента

mwangi-gatheca-543070-unsplash

Студентські роки – це той час, коли можна імпровізувати і експериментувати зі своєю зовнішністю, і одягатися, як тобі подобається. Який стиль підходить студентам?

У першу чергу треба з’ясувати, що таке стиль? Згідно з академічним тлумачним словником слово “стиль” (від слова “стилос”, “стило”) прийшло до нас з давньо-грецької мови – це була бронзова паличка з загостреним наконечником, яка використовувалася для письма на покритих воском дощечках. Стиль одягу – це сукупність невеликих деталей, або акцентів, що разом створюють індивідуальний образ. Створювати образ можуть будь-які деталі одягу – від аксесуарів і взуття до найголовніших характеристик.

Для студента, стиль має підкреслювати унікальність особистості, повинен бути комфортним і водночас сучасним, актуальним, адже це допоможе студенту створити свій образ. Студенту важливо пам’ятати, що деякі професії вимагають певного dress-code. Звертаючись до словника літературознавчих термінів dress-code буквально означає «одежний код», під яким заведено розуміти професійний одяг або уніформу. Дресс-код зобов’язує до порядку та форми. Щодо кольору, то  може бути темно-синій, темно-сірий, коричневий, чорний, синьо-зелений.  Якщо ви вирішили побудувати власну кар’єру, звикайте до дресс- коду з самого початку. Усім відомо, що перше враження складається за кілька секунд і акцентується на зовнішньому вигляді.

Ви можете вибрати будь-який одяг, який не виглядатиме дешево, вульгарно або без смаку.  Стаття VANBUREN “Як одягатися студенту?” пропонує загальні правила стилю:

  1. Пам’ятайте, що модні тенденції — досить небезпечні речі. Все тимчасово і швидко змінюється. В цьому році популярний декор у вигляді флористичної вишивки по невагомому шифоновому полю і акварельні великі квіти, що прикрашають атласні вечірні наряди. Купіть тільки одну таку річ. Коли мода закінчиться, вам не доведеться замінювати весь гардероб. Коко Шанель стверджувала: «Мода виходить із моди, стиль – ніколи»
  2. Помірність . Золоте правило моди – чим менше, тим краще. Якщо у вас є багато аксесуарів, слід обрати той, який вам сьогодні більше подобається, або підходить до вашого образу
  3. Cлідкуйте за кольорами. Не думайте, що всі штани, сорочки і куртки повинні бути яскравими. Ви завжди повинні мати щось в стриманому кольорі ( чорний, темно -синій, хакі, білий ), щоб збалансувати інші строкаті елементи .
  4. Порада для хлопців — зверніть увагу на класику! Класичний стиль підкреслює елегантність, хороший смак і соціальне становище чоловіка. Такий образ є одночасно простим і стильним.

Молодим, амбіційним людям , журнал для студентів усіх поколінь “Я студент” радить вибрати стиль Business Casual (Smart Casual) – неофіційний діловий стиль. Такий стиль дає змогу обирати комфортні речі й водночас виглядати сучасно. Business Сasual привабливий тим,що можно по-різному поєднувати елементи одягу. Проте, хоча б одна річ має нагадувати про діловий стиль.

Для хлопців обираємо:

  • Класичні сині, темно-сині джинси, без декору;
  • Брюки;
  • Сорочки;
  • Піджак або блейзер;
  • Водолазки, поло, тонкі трикотажні, кашемірові, шерстяні светри;
  • Краватки.

Для дівчат:

  • Класичні прямі джинси;
  • Топи різних кольорів, які можна одягати під жакети і кардигани;
  • Сукні;
  • Жакети з класичними, ¾, підкоченими або короткими рукавами;
  • Тонкі светри, кардигани (одягнуті на сорочку або блузку);
  • Спідниці, брюки;
  • Взуття на підборах та без них.

Для багатьох студентів найбільш зручним, практичним та комфортним є спортивний стиль. Він відрізняється від інших своєю комплектаціею та формою. Теніски, футболки, шорти, спортивні штани, зручні куртки, які не мають чітко окресленої форми, кросівки. Колірна палітра варіюється від білого до чорного.

У сучасних студентів спостерігається тенденція носити толстовки. Толстовка – один з найпоширеніших елементів жіночого одягу. Ця річ є в гардеробі більшості сучасних дівчат. Толстовки є не тільки модними, але й дуже зручними. Їх можна надіти практично під будь-який наряд – все залежить від крою та моделі толстовки, а також від наявності та якості декоруючих елементів.

Кожна людина – унікальна, але не кожна має індивідуальний стиль. Люди, які мають індивідуальний стиль виражають свою особистість через одяг. Такі люди, як правило, доволі часто є творчими особистостями. Завдяки одягу, їх видно здалеку. Важко не звернути увагу на такого студента. Але не всі розуміють такий стиль та іноді через це сприймають людину неправильно Вибір стилю та одягу – це індивідуальна справа для кожної людини. Кожен повинен знати, як правильно  компонувати та  підбирати одяг. Не потрібно ставити себе в рамки певних тенденцій. Боятись креативності та новизни. Студентські роки – це той час, коли  врешті-решт можна знайти себе у різноманітті стилів.

Карина Ревюк


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в