misto.zp.ua

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2,5 мільярда доларів

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2,5 мільярда доларів

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. Про це повідомляє Reuters.

 
До нього увійшли 59 бойових машин піхоти Bradley із 590 протитанковими ракетами TOW та 90 бронетранспортерів Stryker.
 
Також з техніки Україна отримає 53 бронеавтомобілі з протимінним захистом MRAP, 350 високомобільних багатоцільових колісних машин HMMWV (Humvee), 12 спецмашин для перевезення боєприпасів, 6 командно-штабних автомобілів та 22 тягачі для буксирування озброєнь.
 
Окрім цього, Збройні сили України отримають вісім систем ППО Avenger; боєприпаси для комплексів протиповітряної оборони (ППО) NASAMS; ракети до реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS; 95 тисяч та 20 тисяч артилерійських снарядів калібру 105 та 155 міліметрів відповідно; 600 високоточних 155-міліметрових артилерійських снарядів; майже 12 тисяч хв калібру 120 міліметрів; 2 тисячі протитанкових ракет, а також понад три мільйони патронів.
 

Танки до складу військової допомоги не увійшли

Незважаючи на наполегливі заклики Києва, Вашингтон вирішив не включати основні бойові танки Армії США Abrams до пакету допомоги. Заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що поки що в цьому немає сенсу, оскільки на даному етапі все спирається на проблеми з високою вартістю підтримування цих танків у боєздатному стані та неможливістю обслуговувати їх в Україні.
 
"Танк Abrams – це дуже складна техніка. Він дорогий. На ньому важко тренуватись. Має реактивний двигун", -заявила Колін Кол, заступник міністра оборони з політичних справ. 
 
19 січня колишній віце-маршал ВПС Великобританії Шон Белл зазначив, що Abrams є ненажерливим танком. За його словами, ця машина витрачає на 50 відсотків більше палива, ніж будь-який із його європейських аналогів.
 

Україна готується отримати танки з Європи

15 січня повідомлялося, що Великобританія найближчим часом передасть Україні 14 танків Challenger 2. Ескадрон із 14 танків буде направлений на Україну полем того, як британський прем'єр-міністр Ріші Сунак пообіцяв українському президенту Володимиру Зеленському надати додаткову підтримку. Згодом глава МЗС Сполученого Королівства Джеймс Клеверлі уточнив, що крім танків Лондон також поставить Україні понад 200 одиниць іншої бронетехніки.
 
До цього представник Кабміну ФРН Штеффен Хебештрайт заявив, що зараз Берлін не має наміру передавати Україні німецькі танки Leopard. У відповідь на це прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відповів, що Польща вже домовилася з українською стороною та іншими партнерами із Західної Європи про спільне постачання танків.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в