misto.zp.ua

“СПІЛЬНО HUB”: у Запоріжжі з’явився безкоштовний коворкінг

16299476_1260563937362864_7570713282017346307_n

9 лютого у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося офіційне відкриття безкоштовного коворкінг-центру  «Спільно HUB» для внутрішньо переміщених осіб та мешканців Запорізької області, що знаходиться у холі 4-го поверху.

P_20170209_135357_HDRІрина Ярко, координаторка проекту:

“У нас є багато людей, які хочуть працювати, розвиватися, але не було такого простору, де можна було б зробити це безкоштовно. Не кожен може собі дозволити витрачати гроші на коворкінг, тому ми вирішили створити такий простір – за це дуже дякуємо бібліотеці, бо ми тут також знаходимося на безкоштовних засадах. Тут ми можемо займатися ідеями, проводити майстер-класи, проводити курси комп’ютерної грамотності.

До нас приходять як молодь, так і люди поважного віку – навчаються теж працювати з комп’ютером, щось клацають, вчаться користуватися, наприклад, електронною поштою. До нас приходять фрилансери, програмісти, люди різних професій – є техніка, є простір, де можна попрацювати безкоштовно”.

 

 

P_20170209_131936_HDR

«Спільно HUB» − це, передусім, безкоштовний коворкінг-центр для нових жителів Запоріжжя, але користуватися ним може будь-хто. Це місце, де можна попрацювати, відпочити, вільно скористатися ноутбуком, Інтернетом, відвідати різні тренінги, майстер-класи, навчальні заходи, або ж запропонувати свої.

Організатори сподіваються, що таким чином їм вдасться створити простір для спільної роботи, реалізації освітніх і соціальних проектів, спілкування, творчості та пошуку взаєморозуміння.

Олена Ольшанська, координатор проекту “Безкоштовні курси української мови”:

“У нас зараз по Запоріжжю працює вже шість груп, і ми на базі “Спільно HUB” плануємо запустити ще одну групу. Ми вже говорили про це з організаторами, в принципі, є аудиторія з переселенців, з тих, хто відвідував заходи, поки коворкінг працював у тестовому режимі. Тому ми думаємо створити ще одну групу саме на базі цього коворкінгу”.

Для того, щоб скористатися простором відвідувачам необхідно мати читацький квиток бібліотеки, вартість якого складає 25 гривень на рік – для першої реєстрації. Для внутрішньо переміщених осіб реєстрація є безкоштовною.

Цей коворкінг-центр був ініційований Громадською організацією «Запорізька молодіжна організація «Небо без кордонів» та облаштований завдяки підтримки Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки та компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням Уряду Німеччини.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в