misto.zp.ua

Проект «Баухаус – Запоріжжя» стартує цими вихідними: містян запрошують долучатися

Фото Олександра Шкалікова

 Фото Олександра Шкалікова

Уже найближчими вихідними у Запоріжжі відкриється унікальна виставка та розпочнеться масштабна конференція у рамках міжнародного проекту «Баухаус – Запоріжжя». Усі заходи вільні для відвідування.

Головним об’єктом проекту стане унікальна архітектура Шостого селища – Соцміста, де знайшли відображення передові тенденції міжвоєнного модернізму, наближені до ідей школи Баухаус у Німеччині.

Так, у суботу, 18 листопада о 18:00, у галереї Barannik (пр. Соборний, 193) відкриється тематична виставка, де вперше виставлятимуть унікальні архівні фото й інші матеріали з історії забудови міста. Також там можна буде побачити приклади німецької архітектури 1920-30-х років і дізнатись, як їх зберігають, реставрують і популяризують.

Також, у неділю та понеділок, 19–20 листопада з 13:00 до 20:00, у Палаці культури Металургів (вул. Добролюбова, 7) проходитиме міжнародна науково-практична конференція «Універсальність явищ запорізького модернізму і школи Баухаус. Проблеми збереження модерністської спадщини».

Дискусійні панелі та круглі столи об’єднають провідних фахівців у галузі архітектури з України, Німеччини, Чехії, Польщі та Росії, громадських активістів, представників органів місцевого самоврядування. Основні питання конференції – охорона архітектурних і містобудівних об’єктів міжвоєнного модернізму, технології їхньої реставрації, юридичні аспекти збереження архітектури.

Виступи заявлених спікерів будуть цікаві не лише науковцям, архітекторам чи урбаністам. А й загалом – тим мешканцям Запоріжжя, хто прагне по-новому глянути на рідне місто та зрозуміти його значущість на мапі світу.

Студентський воркшоп у рамках проекту. Фото: зі сторінки Bauhaus - Zaporizhzhia. Modernism in Germany and Ukraine

Студентський воркшоп у рамках проекту. Фото: зі сторінки Bauhaus – Zaporizhzhia. Modernism in Germany and Ukraine

Окрім того, напередодні конференції в Запоріжжі стартував партисипативний проект «Моє Соцмісто». Упродовж тижня студенти та студентки Bauhaus-Universität Weimar, Харківського національного університету будівництва та архітектури та Запорізького національного університету разом з активістами київської ГО «Місто-сад» працювали на території запорізького Соцміста. Учасники проекту спілкувались із місцевими мешканцями та розробляли пропозиції  щодо збереження і подальшого розвитку району. Свої напрацювання вони презентують на відкритті виставки в галереї Barannik 18 листопада, а також у рамках конференції 20 листопада о 17:00.

Організатори проекту «Баухаус – Запоріжжя»: Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс у Дніпрі) у партнерстві з ГО Urban Forms Center, галереєю сучасного мистецтва Barannik та професором Томасом Флієрлом (Німеччина). Реалізується він у рамках Тижнів Німеччини в Україні-2017.

Інна Стащук за інформацією організаторів


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в