misto.zp.ua

Проблеми збереження архітектурної спадщини в Запоріжжі обговорять на міжнародній науковій конференції

 

Запоріжжя: Соцмісто (фото сайту retro.zp.ua)

Запоріжжя: Соцмісто (фото сайту retro.zp.ua)
 
У Запоріжжі 19-20 листопада проведуть міжнародну науково-практичну конференцію “Універсальність явищ запорізького модернізму і школи Баухаус. Проблеми збереження модерністської спадщини”. 

Конференцію організовують Генеральне консульство Федеральної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс у Дніпрі) у партнерстві з ГО Urban Forms Center, Галереєю сучасного мистецтва Barannik та професором Томасом Флієрлом (Німеччина).

Тема конференції та місце її проведення обрані невипадково. Відомо, що в архітектурі 1920-х-1930-х років знайшли відображення передові тенденції міжвоєнного модернізму, наближені до ідей школи Баухаус у Німеччині. В Україні ця течія була поширена під назвою “архітектурний авангард” або “конструктивізм”, і яскравим її прикладом є Шосте селище (“Соцмісто”) у Запоріжжі. Проте досі запорізький конструктивізм досі не отримав належної художньої оцінки та уваги з боку містобудівних органів. Так само в українському списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО все ще немає жодного об’єкту модернізму.

За словами організаторів, конференція має привернути увагу громадськості, українських і міжнародних експертів, а також органів державної влади і місцевого самоврядування до проблем збереження об’єктів міжвоєнного модернізму в Україні. Захід також сприятиме обміну досвідом з німецькими партнерами й експертами з інших країн ЄС щодо збереження та правового захисту спадщини цього періоду.

До участі у панелях і круглих столах у рамках конференції запрошують експертів у царині архітектури, історії і теорії архітектури, реставрації, технології реставрації, мистецтвознавства, юридичних дисциплін, економіки і оподаткування, культурології, історії, краєзнавства, громадських активістів і пам’яткоохоронців, представників органів державної влади і місцевого самоврядування у сферах архітектури, урбаністики, міського планування та охорони спадщини.

Охочим взяти участь у конференції слід надіслати тези дослідження (обсягом не більше 500 слів) і коротке резюме на електронну адресу connect.ufc@gmail.com до 15 жовтня 2017 року.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в