misto.zp.ua

Про унікальну республіку Еквадор

Республіка Еквадор — унікальна країна в Південній Америці, яка розташована на Екваторі та має сусідні країни на півночі з Колумбією, сході та півдні з Перу, на заході омивається Тихим океаном. Це країна в якої на рік трапляється понад 200 землетрусів.

Карта Еквадору

Країна має свої особливі природні ресурси. Одними з них це є нафта, природний газ та банани, торгівля приносить добрі прибутки. Еквадор, до речі, є найбільшим постачальником бананів у світі. В державі є нафтові родовища, які знаходяться на півночі Орьєнте, газу — в Гуаякільскій затоці.
Особливе місце займають ліси, а саме торгівля деревом, какао, кавою та деякими фруктами також є копальні золота, міді та срібла. Еквадорці плідно працюють над збереженням природи та екології своєї країни і тому 13 мільйонів жителів долучилися до акції висадки дерев і всього висаджено було близько 650 тис. дерев.

20120

Основна причина, чому сюди їдуть туристи, це тварини. За мільйони років тут сформувалася унікальна екосистема, багато тварин не живуть більше ніде, а найголовніше вони не бояться людей.

Морські ігуани на острові Фернандіна ©Yuriy Buriak

Блакитнонога олуша на острові Маріела ©Yuriy Buriak

Еквадор зі сторони фауни багатий на різноманітні види тварин та птахів. Зокрема такі як амфібії, велика кількість птахів і близько 1000 видів метеликів.
Щодо хижаків тут є такі види ссавців, як ягуар, пума, броненосець, мурахоїд.  Островів Галапагос має свою унікальну фауну (національний парк)- гігантські черепахи, морські ігуани.

Кліматична сторона країни дуже різноманітна. Клімат екваторіальний. Через особливий місцевий рельєф можна спостерігати різноманіття мікрокліматичних зон. За день погода може по декілька разів змінюватися. Можна виділити в Еквадорі два сезони — вологий жаркий і сухий прохолодний.
Температура цілий рік від +17 до +24 опадів випадає не більше 300 мм, переважно в міжсезоння та восени.
Однією із пам’яток Еквадору є Галапагоські острови

Лагуна Кілотоа ©Yuriy Buriak

Знаходяться вони приблизно в 1000 кілометрах від Еквадору і складаються з 13 основних островів. Острови були створені вулканами, самою поверхнею лави. А вулкани діють по сьогоднішній день. Основною причиною чому сюди їдуть люди, це неймовірний світ тварин, які не бояться людей. Тому подорожі завжди добре впливають на світогляд людей та навіть змінюють їх.

Матеріал підготовила Анна  Маковик


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в