misto.zp.ua

#Porogy report

job-report-clipart

Кожного понеділка редакція Порогів збиратиме для вас найцікавіші подія за минулий тиждень, розкаже чим житиме Запоріжжя наступні 7 днів та покаже, як можна відпочити, навіть, поруч із заводами. Детальніше у рубриці #Porogyreport

Україна на лодоні

  • З 1 липня в Україні почали діяти правила округлення сум у чеку при розрахунках готівкою, повідомляє Національний банк. Відтепер у разі відсутності дрібних монет торговці повинні округлити ваш чек. Так, якщо сума розрахунку закінчується на 1-4 копійки, вона, згідно з правилами, округлюється до 0 в бік зменшення суми, якщо сума закінчується на 5-9 копійок округлення здійснюється до 0 в бік збільшення.
  • Починається черговий етап медичної реформи. Медичні заклади, які підписали договір з Національною службою здоров’я, почнуть отримувати фінансування за новою моделлю. Також набуває чинності перелік послуг, які входять до гарантованої первинної медичної допомоги та оплачуються державою. Нагадаємо, підключення до електронної системи охорони здоров’я лікарні можна перевірити тут. https://24tv.ua/ru/ukraina_tag1119
  • Український гідрометцентр очікує, що середня місячна температура в Україні в липні сягатиме 20-24 градуси тепла.

Місто Zp

  • Запорізькі татари відзначили річницю свого прапора. Флешмоб об’єднання пройшов минулого понеділка. Під час акції кожен охочий міг дізнатися про традиції та звичаї цього народу. До заходу долучились представники й інших національних меншин.
  • 28 червня, в Запоріжжі в міському яхт-клубі відзначали День Конституції. Організували фуд-зону з вуличними смаколиками. До 20:00 святкування проходили під музику школи  ART STALY. Ніч вікрила Folk & Rock Show під мелодії Океан Ельзи.
  • У Запоріжжі троє ветеранів АТО відкрили заклад громадського харчування. Зараз в меню небагато страв, переважно — фаст-фуд. В спеку готують холодні, освіжаючі напої. Заклад “Бронік” вже користується попитом. Сюди заходять перекусити насамперед побратими новоспечених бізнесменів, а також родичі військових.
  • У Запоріжжі планують встановлення антивандальних контейнерів для збору вторинної сировини. Їх розмістить у Комунарському районі компанія “Вельтум”. Також пілотний проект стосується і контейнерних майданчиків. Вони будуть тепер не біля кожної багатоповерхівки, а обслуговуватимуть декілька.
  • На чотири дні запорізька Хортиця перетвориться на масштабний фотомайданчик. 28 червня у місті стартував щорічний Всеукраїнський фестиваль “ Ukrаinian photo camp”. У заході візьмуть участь понад 60 учасників з різних міст України.
  • 7 випускників із Запорізької області склали окремі предмети ЗНО на 200 балів. Зокрема, з “Хімії”, “Математики”, “Історії України” та “Біології”. Минулого року таких абітурієнтів було 18. Загалом у зовнішньому незалежному оцінюванні взяли участь понад 14 тисяч випускників області. Ті, для кого тестування позаду, вже обмірковують, де навчатимуться далі, зазначає телеканал Z.
  • У Запоріжжі відбулася акція проти реклами наркотиків. Замальовувати небезпечні надписи вийшли громадські діячі та правоохоронці. У кожному з районів міста ліквідували рекламні написи на фасадах будівель. До небайдужості закликали і городян. Повідомляє телеканал Z.
  • У туристичному інформаційному центрі презентували програму про привабливість Запоріжжя. Її створення ініціював Департамент культури і туризму Запорізької міської ради. Для зйомок запросили автора популярної програми про мандри – Ігоря Захаренка. Завітав він і на презентацію. Автор розповідає, що Запоріжжя для нього особливе місто, адже провів тут свої студентські роки.
  • У п’ятницю центральний пляж розмальовували графіті. В результаті розмалювали 150 метрів бетонної стіни.
  • На площі Маяковського у Запоріжжі відбулася акція на підтримку ув’язненого режисера Олега Сенцова та інших українських політв’язнів Кремля. Учасники заходу принесли з собою саморобні плакати з написами «#FreeSentsov», «#FreeSentsov. Свободу політв’язням! Путіна – в Гаагу!», «Свободу бранцям російських окупантів» та інші.
  • Через три дні без світла – 30 червня, мешканці селища Военстрой перекрили дорогу. Загалом по області без електропостачання залишалось 14 селищ.
  • У неділю о 22:05 із запорізького аеропорту вночі евакуювали людей. Про це повідомили в прес-службі ГСЧС. За інформацією відомства, на лінію “102” зателефонував невідомий і повідомив, що в будівлі аеропорту знаходиться бомба. З приміщень аеропорту були виведені 95 осіб. Однак виклик виявився хибним.

#Міськрада

Депутати внесли ряд змін в бюджетні програми. Важливим рішенням стало закупівля 50 великих автобусів в лізинг. Це обійдеться міському бюджету в 65 мільйонів гривень. Також міськрада проголосувала за зміну юридичного статусу ряду міських лікарень. Йдеться про Центрах первинної медико-санітарної допомоги. З комунальних установ, вони перетворилися в некомерційні комунальні підприємства. Депутати з правками прийняли програму “Безпечне місто”. Вона передбачає установку по місту камер відеоспостереження. На сьогодні, в тестовому режимі працює кілька камер. Всього, стежити за порядком в місті, буде 41 камера. Виділені кошти на програму освіти. Це 4 мільйони гривень на придбання меблів і всілякого інвентаря.

ЗНУ

  • Наукова бібліотека презентує видання українського поета й перекладача Олександра Грязнова.  Збірку віршів «Якщо вже так судилося мені…» склали власні вірші автора, написані українською мовою до середини 2005 року. Ця – перша – книга Олександра Грязнова є підсумком вісімнадцяти років роботи автора над українським словом. Поет знаходить свою музу в тривогах і болях рідної землі. Його гнітить неправда і підступність, які наче спрут огортають рідну матір-Україну.
  • Представники ЗНУ стали півфіналістами конкурсу «Ми – це місто» – 2018.
    Були запропоновані такі проекти: «Знайомі незнайомці»  – проект передбачає встановлення табличок с QR-кодами поблизу дерев, що ростуть на території Запорізького національного університету, а також проект  «ZNU x FRIENDS HUB» – простір для роботи поза навчальним процесом, організації соціальної діяльності, неформальної освіти і дозвілля студентів Запоріжжя на базі Запорізького національного університету.
  • Інформація для абітурієнтів про зміни в Правилах прийому до ЗНУ. Незабаром  стартує вступна кампанія. При вступі на старші курси та до магістратури на всі спеціальності необхідно подавати всі документи в паперовому вигляді. Більше інформації з цього приводу можна знайти на сторінці приймальної комісії за посиланням:

    https://web.znu.edu.ua/pk/specialistmagistr/3-perelik-dokumentiv-neobxidnix-dlya-vstupu-magistr/

 

 

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в