misto.zp.ua

#Porogy report [02-08.07.2018]

rawpixel-611110-unsplash

Кожного понеділка редакція Порогів збирає для вас найцікавіші подія за минулий тиждень, показує чим житиме Запоріжжя наступні 7 днів та , як можна відпочити, навіть, поруч із заводами. Вітаємо у рубриці #Porogyreport

Україна на лодоні

  • У віці 89 років помер відомий  український дисидент, один з авторів акта “Про Незалежність України” Левко Лук’яненко. Про це повідомила дружина Героя України Надія Лук’яненко. Вона розповіла, що її чоловік давно мав проблеми зі здоров’ям. Перехворів на лейкоз. Пізніше мав проблеми із тромбами та лейкоцитами. У “Феофанії” його лікували від наслідків інсульту. 24 серпня Левку Лук’яненку мало б виповнитися 90 років.
  • В Україні почались масштабні міжнародні військові навчання Sea Breeze. Протягом двох тижнів в Одеській та Миколаївській областях відбуватимуться маневри військових із 14 країн. Перед навчаннями до Чорного моря зайшли два американських військових кораблі, один з них – ракетний крейсер USS Porter – вже пришвартувався біля одеського морського вокзалу.
  • У Брюсселі стартував вже 20-й саміт Україна-ЄС. Там обговорюватимуть реформи в Україні та реалізацію Угоди про асоціацію Євросоюзом. До бельгійської столиці на зустріч вирушить президент України. Євросоюз представлятиме голова Ради ЄС Дональд Туск та очільник Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.
  • На початку тижня в деяких регіонах та містах України було значне обмеженя постачання питної води. Це пов’язано з тим, що її просто немає чим знезаражувати – єдиний вітчизняний виробник рідкого хлору призупинив його виробництво.
  • За останні два тижні це вже другий випадок смерчів на Одещині. 17 червня у селищі Приморське відпочивальники на пляжі побачили одразу чотири вихори. Шкоди вони нікому не завдали, як і сьогоднішній. А цими днями моторошне видовище спостерігали й відпочивальники в Кирилівці – курорті на Азовському морі, котрий розташований у Запорізькій області. З відео видно, що над морем утворився вихор. Він непорушно висів над морем у темних дощових хмарах.

Місто Zp

  • У Запоріжжі стартував обласний чемпіонат з пожежно-прикладного спорту. Це дводенні змагання для надзвичайників. До них учасники готувалися протягом року. Близько сотні пожежників з усього регіону з’їхалися до спорткомплексу обласного управління із надзвичайних ситуацій. Там на них чекали нові випробування.
  • З нагоди третьої річниці створення Національної поліції України на площі Фестивальній влаштували виставку озброєння та техніки. Всі представлені спецавтівки правоохоронці використовують у своїй повсякденній роботі. Також поліцейські продемонстрували техніку, яку залучають для проведення спецоперацій.
  • Запорізький аеропорт відкрив новий рейс, який сполучає наше місто із Варшавою.  Його відкриття стало можливим завдяки реконструкції злітно-посадкової смуги.  До польської столиці пасажирів доставлятимуть літаком EMBRAER 170. На його борту зможуть розміститися до 50 осіб.
  • У Запоріжжі відбувся третій Всеукраїнський фестиваль фотографії “Ukrаinian photo camp”. Учасників надихав острів Хортиця. На фестиваль з”їхалисьпонад 60 учасників з різних куточків України.
  • В суботу під 700-річним дубом пройшов джазовий концерт: туристичний комплекс повертається до життя. За цей день в області було 22 пожежі на природі.

ЗНУ

  • Другого липня в Україні стартувала реєстрація електронних кабінетів, через які абітурієнти подаватимуть заяви про вступ до українських вишів. Так, у ЗНУ вступникам радо допоможуть зареєструвати свій кабінет у Консультаційному центрі приймальної комісії вишу. До того ж, цього року абітурієнт має самостійно розраховувати середній бал атестата. Якщо в додатку до атестата зазначений середній бал, то необхідно обов’язково перевірити, чи за правильною методикою він розрахований.
  • Днями на Чемпіонаті України з важкої атлетики серед студентів-2018 представники ЗНУ показали блискучий результат. Від вишу у змаганнях взяли участь чотири спортсмени: Дмитро Вороновський , Тарас Гришин, Антон Сердюков  і Кирил Пирогов. І кожен із них виборов «золото» чемпіонату у свїй категорії.
  • Інформація для абітурієнтів про зміни в Правилах прийому до ЗНУ. Незабаром  стартує вступна кампанія. При вступі на старші курси та до магістратури на всі спеціальності необхідно подавати всі документи в паперовому вигляді. Більше інформації з цього приводу можна знайти на сторінці приймальної комісії за посиланням:

https://web.znu.edu.ua/pk/specialistmagistr/3-perelik-dokumentiv-neobxidnix-dlya-vstupu-magistr/ 

Погода

ТИЖДЕНЬ РОЗПОЧНЕТЬСЯ З КОРОТКОЧАСНИМИ ДОЩАМИ В БІЛЬШОСТІ РЕГІОНІВ

Сьогодні, 9 липня, в Україні буде мінлива хмарність. У східних та більшості центральних областей без опадів, на решті території місцями короткочасний дощ, гроза. Температура вдень у західних областях 19-24°С, у південній, східній частині та на Дніпропетровщині 27-32°С, на решті території 22-27°С.

Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с.

ВІВТОРОК-СЕРЕДА, 10-11 ЛИПНЯ

Короткочасний дощ, гроза (вночі місцями). Температура у південній, східній частині та на Дніпропетровщині вночі 16-22°С, удень 27-33°С. На решті території вночі 12-18°С, удень 22-28°С.

ЧЕТВЕР-ПОНЕДІЛОК, 12-16 ЛИПНЯ

Місцями короткочасні дощі, грози. Температура у південній, східній частині та на Дніпропетровщині вночі 16-22°С, удень 27-33°С. У західних областях уночі 10-16°С, удень 19-25°С.

99789158eef60734bf901c940c4e9932

ВАЛЮТА

Офіційний курс долара в понеділок становить 26,31 гривні.

Євро втратив 9 копійок і коштує 30,85 грн.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в