misto.zp.ua

Основні поради першокурсникам перед сесією

david-beale-171022-unsplash

17 грудня в Запорізькому національному університеті починається сесія. Всі студенти вже активно готуються до екзаменів. Та найважче зараз тим, хто вперше відчує на собі цю сторону студентського життя – першокурсникам. І щоб хоч якось допомогти їм вгамувати емоції та зрозуміти, як пережити першу сесію, ми провели опитування серед старшокурсників.

  • Олешко Андрій , студент 2 курсу ЗНУ (Історичний факультет)

По-перше, не хвилюватися і вірте у власні сили, але не тоді, коли ти дійсно нічого не знаєш. По-друге, не слухати так звані “страшилки”. По-третє, виспатися напередодні екзамену, бо нічна підготовка до нічого доброго не приведе.У будь-якому випадку, кожного разу в людей починається паніка, але як кажуть:” Усі це переживають, і ніхто ще не помер”.

  • Корнієнко Світлана, студентка 2 курсу ЗНУ(Факультет іноземної філології)

Це в 100000 разів легше, ніж вчитися протягом року. Якщо у вас є 60 балів із 100, то ви маєте вже 3 бали із 5, тобто, за бажанням, на екзамені можна не відповідати. Навіть ,якщо ви не впевнені, що складите екзамен, то потрібно обов’язково з’явитися на нього. На “пересдачах”, як правило залік/екзамен ставлять усім без винятку.

  • Тряпіцина Юлія,студентка 3 курсу ЗНУ (Історичний факультет)

Для першокурсників головне не хвилюватися зайвий раз, адже нерви не відновлюються. Поважати свій час та час викладачів, не запізнюватись на здачі заліків та екзаменів. Звісно ж здавати все вчасно, аби бути допущеним до сесії. Набирати до сесії максимальну кількість балів, аби отримати автомат, чи просто здати легко предмет. Ну і не варто скидувати все на вдачу, бо інколи вона обходить стороною.

  • Гапонов Микита ,студент 3 курсу ЗНУ (Факультет журналістики)

Порада, яку я можу дати першокурсникам із приводу сесії – це готуватися. Адже,  якщо ви прийдете на екзамен і вам трапиться запитання, яке ви вивчили, або, яке хоч трішки пам’ятаєте, це дуже добре, так як у вас буде можливість розвинути свою думку.

  • Закревська Маргарита, студентка 2 курсу ЗНУ (Факультет соціології та управління)

Перше і найважливіше для першокурсника, який складає сесію, це не хвилюватися. Хочу сказати з власного досвіду, що хвилювання – це головний ворог, бо навіть, якщо ти добре готувався, через нього в тебе просто може все заплутатися у голові. Я не хвилююся під час сесії. Хвилюється той, хто вчив, а я ніколи не зазубрюю нічого, адже вважаю, що якщо ти ходив на пари і відвідував лекції, бодай і не всі, у тебе 100% щось у голові відклалося. Саме тому не хвилюйтеся, вірте у свої сили й у вас все вийде. Цьом.


У такий непростий для студентів час дуже важко розслабитися та просто перепочити, адже всі думки направлені тільки на одне питання: «Як закрити сесію?». І ні, я не розповім як це зробити, але дам декілька порад.

  1. Випийте гарячий  чай/кофе/какао в дружній компанії або наодинці. Ці смачні напої допоможуть вам зігрітися в  зимові дні та придадуть сил у нелегкій боротьбі з екзаменами.
  2. Запаліть ароматичні свічки. Це й справді дивовижний спосіб порелаксувати. Різноманітні свічки своїм помірним полум’ям і дивовижним ароматом заспокоять нервову систему й налаштують  на позитивні думки.
  3. Послухайте звуки природи. Це може бути як справжня природа так і звукозапис. Просто зайдіть в Інтернет й увімкніть запис співу птахів, тихого шуму моря , шелестіння листя чи звук дощу . Мелодії природи піднімуть вам настрій та заспокоюють.
  4. Якщо ваш мозок вже кипить від нової інформації чи викладач задав вам написати реферат на 20 сторінок і ви відчуваєте , що не можете сконцентруватися – просто вийдіть на прогулянку. Свіже повітря ніби перезавантажує розум: усі думки стають ясними і ви можете відділити важливу інформацію від менш важливої.
  5. Почитайте улюблену книжку. Ці друковані світи чудовий спосіб абстрагуватися від зовнішнього світу і поринути у світ фантазії.
  6. Подивіться хороший фільм чи серіал. Якісне відео творить дива. Воно дарує багато емоції та змушує замислитись над чимось новим.
  7. Прийміть гарячу ванну. Додайте у воду ароматизований гель чи киньте бомбочку та просто покладіть у гарячій воді… та тільки не засніть!
  8. Набридло вчити екзаменаційні питання? Займіться на деякий час улюбленою справою. Це допоможе з новими силами повернутися до навчання.
  9. Приготуйте щось смачненьке. Їжа – це завжди добре, а якщо приготувати для близьких або разом з ними – це просто дабл добре.
  10. Якщо у вас є особистий щоденник, то запишіть у нього свої переживання чи події. Виліть на папір те, що вас хвилює і побачите , що вирішення проблеми криється між рядків. Вам стане краще.
  11. Зробіть щось своїми руками, зміна діяльності ще нікому не завадила . Можливо саме так ви відкриєте для себе нове хобі.
  12. І наостанок можете просто сісти в тролейбус і спостерігати за тим, як ллється життя за вікном, відзначати для себе щось нове в місті та просто радіти дорозі, яка завжди надихає.

21 століття  сповнене стресом, тож не панікуйте і  пам’ятайте, що сесія – не найважливіша річ у житті, проте якщо ви її не складете – вас відрахують. Але вірте у краще і робіть все, що в ваших силах.

 Євгенія Таранченко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в