misto.zp.ua

Нова українська музика різноманітна та популярна

Я обожнюю музику. Якщо б музика мала якусь фізичну форму, наприклад, рідини, я вживав би її замість води. І наче потік цієї води, я хочу висловити свої думки, щодо сучасної української творчості, точніше музики. Адже українська культура пережила багато століть розвитку, в тому числі й музики, починаючи з чудових хорових партій Максима Березовського і Дмитра Бортнянського та закінчуючи запальними піснями гуртів «Океан Ельзи» та The Hardkiss. Українські мелодії тепер звучать по всьому світу. А якість та кількість музики продовжує рости. І для мене цікаво, чи є різноманіття серед сучасних українських мелодій?

 

І відповідь виявилась достатньо простою та однозначною: є. Та ще й не просто «є». Нинішньому поколінню українських виконавців пропонують скарбницю музичних стилів та напрямів: джаз, рок, alternative, drum’n’bass, ембієнт, і це далеко не повний перелік.

Наприклад, українська електронна музика розвивається і отримує стільки ж уваги, скільки й український рок, який розвивається семимильними кроками. Раніше це були Аква Віта (на них зняли пародію в рекламі мереж магазинів «Comfy») та Molotov 20, Турбо-Техно-Саунд та Фантом-2. І всі ці гурти писали у стилі Євроденс (Приклад для розуміння: пісня Haddaway – What Is Love). І не дивно, це були 90-ті роки, час на який припала «вершина» популярності цього стилю. І на мою думку, тепер український простір електронної музики поповнюється новими напрямками. Тепер у нас є ONUKA разом із синт-поп композиціями, Kind of Zero з ембієнтом, TANA з чіл-аут, Ptakh Jung, і це ще не повний перелік. Особливими для мене Kind of Zero, хоча б з причини того, що вони додають до своїх треків краплину народних мотивів.

Про джаз теж є, що розповісти, хоч він і здається таким собі «нішовим» напрямком в музиці. Але це тільки здається, бо джазові фестивалі стають все популярніше і проводяться по всій території України. І на них звісно є не тільки зарубіжні джазмени, але й вітчизняні виконавці. Серед них різноманітні ансамблі, міні-оркестри та просто невеликі гурти та звичайна музики. Наприклад, є чудові пісні Ігоря Закуса та Олексія Когана, які навряд чи залишать шанувальників напряму, байдужими.

І рок. Напрям, який найбільше підтримується нашими музиками. І прослуховування української музики нагадує ситуацію з маленьким хлопчиком, який потрапив у магазин іграшок: очі аж розбігаються від вибору. Тут тобі й «Океан Ельзи», і «Воплі Водоплясова», і ТАРТАК, і «The Hardkiss» і т.д. Вже здається, що цей список стане нескінченним… Але є і не менш цікаві виконавці, наприклад, різноманітні англомовні гурти, які теж набирають популярність. І серед них багато назв, які мало хто чув, але вони явно варті уваги: Brunettes Shoot Blondes, Zetetics , «Жадан і Собаки»(Примітка автора: це не англомовний гурт, але теж отримує свою долю прихильників), Champange Morning (які, до речі завойовують увагу британських слухачів). Я вважаю, що рок в Україні дуже розвинутий, і це з одного боку добре, а з іншого боку – може призвести до того, що ця музика може набриднути. Але, мабуть, такого не станеться, бо музики в напрямі рок продовжують експериментувати і створювати абсолютно новий звук, який дасть слухачам враження, яких вони не отримували уже давно.

Зараз українська музика набирає оберти, яких ще давно не було. В українській музиці з’являються нові імена, готові принести нам ще більше чудових українських пісень. Адже світ змінюється, разом з нею і культура. Але музика завжди готова нам подарувати нові емоції.

 

Ілля Рудков


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в