misto.zp.ua

«Ми з тобою, Олеже!» – Запоріжжя долучиться до всеукраїнських заходів на честь дня народження Сенцова

sentsov-podiia

Свій 41-й день народження український режисер, письменник і громадський діяч Олег Сенцов зустрічає в далекій Якутії. Це четвертий рік, що Сенцов загалом проводить на чужині за сфабрикованою справою «кримських терористів». І третій – з двадцятирічного терміну позбавлення волі, до якого його засудили в суді у Ростові-на-Дону. 

Щоб висловити підтримку митцеві та нагадати українській і міжнародній спільноті заклик #FreeSentsov, 13 липня в різних містах країни відбудуться заходи, ініційовані активістами Amnesty International Ukraine.

У Запоріжжі відзначити цей день вирішили в найінтерактивнішому форматі. Організатори запрошують на читання п’єси Сенцова «Номери», що відбудеться просто неба – на зупинці Дитячої залізниці. Долучитись до читань разом з акторами й акторками театру «Запорізька нова драма» можуть усі охочі. Початок – о 18:00.

Вибір місця невипадковий: у цей же вечір на тлі занедбаних і разом з тим унікальних модерністських конструкцій ЗДЗ відбудеться дискусія «Залізнична розв’язка 2014». За словами ініціаторки заходу, активістки Amnesty International Ukraine Наталі Лобач, це буде обговорення про той умовний вузол доріг, в якому ми всі були у 2014-му, і з якого Олег Сенцов потрапив до іншої реальності: «Ми поговоримо про химерний сценарій долі, який дістався українському драматургу. Про те, як це змінило його, і як це змінило нас».

Як дістатись місця проведення заходу: схема з фб-сторінки події

Як дістатись місця проведення заходу: схема з фб-сторінки події

Окрім того, ввечері 13 липня в Запоріжжі відбудеться показ стрічки «Процес» Аскольда Курова. У ній режисер детально відстежує перебіг подій напередодні й під час суду над Сенцовим. Цей фільм є водночас кінематографічним протестом, документальним розслідуванням і сучасною ілюстрацією на тему відомої кафкіанської історії. Світова прем’єра фільму відбулась цьогоріч на Берлінському кінофестивалі. Запорізьких глядачів на кіносеанс в обласній універсальній науковій бібліотеці запрошує Центр мистецтв «Арт-Простір». Початок – о 18:00.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в