misto.zp.ua

Любов на візку

Як вистояти під громадським тиском і знайти свою формулу щастя?

 

Віктор Карпов народився і виріс в Запоріжжі. Йому було всього 21 рік, коли в 2005 році він поїхав у справах до Кривого Рогу. Але в дорозі сталося страшне ДТП: машину занесло, і вона вилетіла з мосту в яр. Швидка приїхала з Дніпропетровська, забрала постраждалих в місцеву лікарню. Там Віктору стабілізували тиск, наклали на переламану руку лангету.

В запорізьку лікарню він потрапив лише на наступний день, там протягом вісімнадцяти годин йому зробили складну операцію. У лікарні швидкої допомоги, рятуючи життя, Віктору спочатку ампутували праву ногу, а через два тижні і ліву. При виписці з лікарні один з лікарів, колишній афганець, прощаючись, сказав Віктору:

«Тепер твоє життя тільки в твоїх руках».

Never never give up

Віктор Карпов є координатором благодійного фонду. Він хоче розвіяти міф про те, що люди на інвалідному візку не такі, особливі. Щоранку Віктора починається з подяки. Зранку  чиста вода замість запашної кави, огляд новин України та світу, прогулянка з дружиною, всі ці дії доведені до автоматизму. Адже в цьому і є щастя.

«У кожної людини свій особливий шлях»  – психолог і письменник Валерій Синельников так пояснює життя. Хтось нарікає на життя, хтось ламається.

Юність молодого хлопця була дуже активною: легка атлетика, бальні танці, футбол. Будучи школярем мріяв про кар’єру спортсмена. 2 роки свого життя Віктор присвятив військової підготовці, стройовій, статутам і казармі. Саме спортивна підготовка допомогла Віктору і його сім’ї вистояти перед важким випробування.

Кохання попри обмеження  

Ірина Петровська жила в Черкасах, куди переїхала свого часу з Керчі. Вона з дитинства обожнювала коней. У 1996 році, видалася можливість покататися на коні. «Мабуть, так мало статися», – згадує Ірина. Вона впала з коня спиною на каміння і відчула, що ноги не слухаються. Потім були операції, тривала реабілітація, байдужість до життя і навіть бажання залишити цей світ.

Але через деякий час вона почула пісні групи «Арія» і Валерія Кипелова, які змінили з мінуса на плюс її ставлення до трагедії і собі. Про це Ірина зізналася після концерту рок-зірці в Запоріжжі. Кипелов ледь стримував емоції від щирого визнання Ірини. Танець допоміг зв’язати молодим людям свої долі.

Сьогодні Ірина і Віктор свої танці називають не бальними, а сценічними. Їх особливість не в правильних хореографічних рухах, а в переданих емоціях, це як би міні-історія, яку танцюристи на візках розповідають глядачам. Ірина та Віктор виступають на концертах, фестивалях, гастролюють зі своїми номерами по всій Україні. Репетирують і ставлять свої танці вони в клубі “Рівні можливості“, створеному при фонді “Мазаль Тов”.

Сьогодні кредо цієї сімейної пари — активний спосіб життя і допомогу іншим людям. Ірина та Віктор очолюють дві громадські організації – «Асоціацію інвалідів-спинальників України» і «Міжнародний громадський рух інвалідів країн ближнього і далекого зарубіжжя». Подружжя бере участь  в марафонах. Ірина крім танців, займається фехтуванням, і, незважаючи на фатальне падіння з коня, продовжує аматорськи займатися кінним спортом.

Кароліна Гайдук


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в