misto.zp.ua

Коворкінг «СпільноHUB» відсвяткував свій перший день народження

_DSC9358

14 грудня в стінах Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки зібралися однодумці, які впродовж року плідно працювали над розвитком нового відкритого простору в Запоріжжі.

Свій перший ювілей адміністратори коворкінгу «СпільноHUB» зустріли в затишній обстановці разом з друзями та партнерами. У програмі свята були вітання колег, ігри та кава з тістечками.

Ідея цього відкритого простору досить проста. Це місце, де люди можуть працювати за 25 гривень на рік, – саме стільки коштує читацький квиток до обласної бібліотеки. Фрілансери, активісти – усі, хто часто працюють за комп’ютерами та потребують робочого простору, – можуть приходити до хабу. Щоправда, працює він тільки в будні. Звертаються сюди й ті, хто шукають можливостей додаткового навчання або працевлаштування: адміністратори й волонтери «СпільноHUB» завжди готові підказати, куди звернутись – до яких організацій, установ чи спільнот. Ще одне завдання простору – сприяти згуртуванню громади, промоції громадських рухів і залученню до них нових активістів.

Чимало уваги під час свята приділялось і першим досягненням хабу:

За цей рік ми вже немало встигли. Ми налагодили зв’язок з іншими просторами, подібними до нашого, щоб мати змогу обмінюватись досвідом. Ми пишаємось тим, що створили безпечний простір, де ніхто не буди відчувати себе відкинутим, де тобі завжди допоможуть та підкажуть, до яких інстанцій у разі чого звертатись. Ми стали тим простором, де можливо було провести прес-конференцію пов’язану з Фестивалем рівності, де кожний бажаючий мав змогу вільно поставити свої запитання. Для нас дуже важливо бути тими, кому довіряють і хто довіряє. Крім того, нам разом із партнерами вдалося провести декілька акцій, що стосувались безпосередньо працевлаштування та перенавчання внутрішньо переміщених осіб. У рамках цих акцій ми також дали поштовхи для дії подібним до нашої організаціям в регіоні, тим самим допомагаючи розширити простір для можливої діяльності: це й захист прав людини, увага до проблеми переселенців та взагалі розвиток суспільства, – розказує адміністраторка хабу Ганна Дворна.

Не забули організатори розповісти і про свої плани на майбутнє – не тільки як коворкінгу, але й як громадської організації:

Як громадська організація ми існуємо з серпня цього року. Стратегічні напрямки діяльності будуть прописані вже в січні 2018 року. Ми сподіваємось що до нас приєднається ще більше ідейних людей. Можливо, вони підкажуть нам, яким би вони хотіли бачити наш рух. На сьогодні ми точно можемо сказати, що найбільшим стратегічним проектом для нас залишається коворкінг і розвиток суспільних просторів загалом. Зараз все більше набувають розвитку українські об’єднані територіальні громади, де створюються молодіжні центри. Тому сподіваємось, що ми будемо корисні й іншим просторам в Україні, адже такий формат, що створюється громадськими організаціями, є найгнучкішим. Це організації, які знають куди рухатись, які роблять це швидше та краще, аніж комунальні та інші установи. Ми сподіваємось, що після того, як ми випишемо основну місію нашого руху, ми зможемо посилити не лише існуючі напрями діяльності, але й впевнено розвивати нові. Імовірно одним з цих напрямів стане адвокація, адже ми хочемо мати вплив на владу та інші організації. Ми дуже хочемо, щоб у майбутньому в нас з’явилось ще більше людей, які будуть підтримувати нас, вкладати свій час, ресурси та головне – свої ідеї. Для нас це дуже цінно.

Текст і фото Микити Пасечного


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в