misto.zp.ua

Кожен п’ятий мешканець Півдня та Сходу підтримує автономію окупованого Донбасу — опитування ІМІ

imi

37% мешканців неокупованих частин Півдня та Сходу України переконані, що Луганська та Донецька області мають зберегти відносини з Києвом у такому ж форматі, в якому вони були до кризи. 18% підтримують значну або певну автономію.

Про це свідчать результати опитування мешканців восьми областей Півдня та Сходу України, яке було проведено на початку 2017 року компанією GfK на замовлення Інституту масової інформації за підтримки Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) та USAID.

майбутнє Донбасу

Порівняно з минулим роком, мешканці Сходу та Півдня України дещо більше виступають за збереження для Донбасу відносин із Києвом у тому форматі, в якому вони були до кризи. Частка прихильників цієї точки зору зросла із 30 до 34%, якщо порівнювати результати опитування мешканців шести областей по обох хвилях дослідження, без Миколаївської та Херсонської областей, доданих у 2017 р.

Крім того, зменшилася частка прихильників передачі Донбасу Росії, хоча і рік тому вона залишалася незначною (із 3 до 2%).

Існує певна розбіжність у поглядах мешканців різних регіонів. Найбільша частка прихильників збереження довоєнних відносин із Києвом була виявлена у Миколаївській (59%), Херсонській (53%) та Запорізький областях (43%).

Найбільша частка надання Донбасу певної або значної автономії зафіксована у Донецькій, Харківській (по 23%) та Луганській областях (22%).

Найбільше прихильників незалежного статусу Донбасу — серед опитаних респондентів Дніпропетровської області (12%). Саме серед дніпропетровців дуже помітна частка виступає за розподіл Донбасу (майже кожний п’ятий), що є унікальним серед всіх областей.

Найбільше респондентів не змогли визначитися з чіткою відповіддю або прямо відмовилися відповідати серед опитаних мешканців Харківської (43%) та Донецької областей (39%).

Довідка:            

Опитування проводилось компанією GfK на замовлення Інституту масової інформації за підтримки Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) та USAID у січні-березні 2017 р. у восьми областях Сходу та Півдня України (Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська, території Донецької та Луганської областей, які контролюються урядом України). Всього було опитано 15 103 респонденти. Теоретична похибка не перевищує 1% для всієї вибірки та 2,5% для кожної області окремо з вірогідністю 0,95. Перша хвиля дослідження була здійснена у листопаді 2015 — січні 2016 р. та охопила 13 830 респондентів у шести областях Сходу та Півдня України (всі вище згадані, крім Херсонської та Миколаївської областей).

Джерело: Інститут масової інформації


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в