misto.zp.ua

КЛЮЧІ ВІД СІМЕЙНОГО ЩАСТЯ: проект запорізького благодійного фонду потребує підтримки

preim_storey_3_1

 
У рамках проекту «Ключі від сімейного щастя» запорізького благодійного фонду «Щаслива дитина» закінчився прийом відеоісторій від сімей з прийомними дітьми. Проект підтримує сімейне влаштування сиріт, але йому необхідна допомога.

Найбільш оригінальні роботи будуть оцінені журі та винагородженні цінними призами. Деталі конкурсу та участі в ньому за посиланням.

«Мета проекту – популяризувати СІМЕЙНЕ влаштування сиріт, мотивувати батьків, котрі сумніваються і підтримати прийомні сім’ї. В цей раз фокус на таланти, щоб показати НАСКІЛЬКИ саме СІМ’Я формує вміння, навички та розвиває таланти у дітей», – пояснила Юлія Плясова, головний координатор проекту.

«Ключі від сімейного щастя» проходить вже втретє. В минулому році в конкурсі взяли участь 18 сімей з різних куточків України, і з кожним роком географія конкурсу розширюється.

«Переможці конкурсу отримують приємні пам’ятні призи, а всі учасники – можливість поспілкуватися між собою, поділитися проблемами та досвідом, знайти підтримку і однодумців під час яскравого урочистого підбиття підсумків. Щороку кількість і географія учасників розширюється. У 2016 році переможцями конкурсу стала чудова сім’я Брагінець з Києва, які взяли в прийомну сім’ю маленьких афроукраїнців», – розповів волонтер фонду «Щаслива дитина» Микола Колодяжний.

Наразі проект шукає спонсорів, щоб організувати урочисту подію в середині травня та закупити призи для переможців. Також проект виставлено на Українській біржі благодійності, але як розповіла нам Юлія Плясова: «…збори йдуть дуже погано і тому, на жаль, ми вимушені звертатися до спонсорів».
З приводу фінансової допомоги Юлія також додала:

«Поки що, державні структури не допомагають фінансово проекту. Підтримуючими програмами покликані займатися державні структури … але їх ресурсів недостатньо. Фонди, фактично, заміщають державу в багатьох питаннях».

Ми запитали у Юлії про стан подібних проектів та проблеми, з якими можуть зіткнутися прийомні сім’ї в Україні:

«Заходи є, але їх катастрофічно мало. І часто, за відгуками прийомних сімей, державні структури більше виконують каральну функцію ніж підтримуючу … Мало заходів і соціальної реклами, хочеться якісного партнерства. У США і Європі інтернатів немає взагалі – всі діти в сім’ях.
У нас є черга з усиновителів, які чекають багато часу через бюрократію. Потім беруть дітей і часто мають проблеми з державними структурами. В нас мало кваліфікованих фахівців: психологів, соціальних працівників. Потрібно велике державне замовлення на ці професії»

Довідка:

Запорізький обласний благодійний фонд «Щаслива дитина» створений в травні 2007 року групою волонтерів, жителями м. Запоріжжя, які вже протягом тривалого часу надають допомогу сиротам, хворим дітям і дітям із малозабезпечених сімей.

Максим Назаров


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в