misto.zp.ua

ІМІ: 36% українських журналістів-фрілансерів стикалися з погрозами від 2014 року

Программа-для-журналистов-“Трансграничная-журналистика“-min

36% українських журналістів-фрілансерів стикалися з погрозами фізичного насилля або постраждали від нападів, пов’язаних з їхньою журналістською діяльністю, починаючи з 2014 року.

Такими є результати анонімного опитування українських журналістів-фрілансерів, проведеного британським фондом Rory Peck Trust спільно з ГО Інститутом масової інформації, за підтримки Фонду демократії ООН, у лютому 2017 року.*

Крім того, 50% опитаних зазначили, що погрози та напади не змінили їхнього ставлення до роботи. Цікаво, що на питання «Чи отримували погрози, або ставали об’єктом нападу через вашу стать?» 80% опитуваних обрали відповідь «ні», а 5% варіант «Волію не відповідати». Усі журналісти, що отримували домагання через стать були жінки.

Інфографіка досілдження фрілансери

 

За даними дослідження, 35% українських журналістів-фрілансерів мають досвід роботи в зонах бойових дій, але при цьому, кожен восьмий із них (12%) не має жодного захисного обладнання чи індивідуальної аптечки, а кожен п’ятий (19%) — не проходив жодних тренінгів з безпеки чи домедичної допомоги починаючи з 2015 року. 59% фрілансерів, які працюють в зоні бойових дій, вказали, що потребують проходження додаткових тренінгів з безпеки.

Більше половини опитаних українських журналістів-фрілансерів (59%) зазначили, що хотіли б отримувати психологічну допомогу, через виклики, пов’язані з їхньою професійною діяльністю.  Виявилося, що 75% опитаних журналістів-фрілансерів відчували ті чи інші симптоми, що можуть свідчити про депресію.

Інститут масової інформації та британський фонд Rory Peck Trust розпочинають співпрацю в рамках дворічного проекту, метою якого є підтримка  журналістів-фрілансерів в Україні. “Ми плануємо привертати увагу до ситуації з правами українських журналістів-фрілансерів, і докладати зусилля, щоб покращити їхню здатність працювати безпечно. Фрілансери часто є зразком незалежної і відповідальної журналістики, але саме ця категорія журналістів залишається найбільш незахищеною”, –  заявила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.  

Директорка з програм Rory Peck Trust Мері О’Ши зауважила: «Журналісти-фрілансери в Україні наражаються на погрози і насильство з багатьох різних сторін та в численних формах – і фізично, і онлайн. Як підтверджує це опитування, в багатьох не вистачає навичок, підтримки та ресурсів, щоб адекватно захистити себе, що робить їх особливо вразливими. Завдяки нашому досвіду та знанням із підтримки безпеки і благополуччя фрілансерів, Rory Peck Trust є ідеальним партнером для ІМІ в роботі з посилення стійкості журналістів-фрілансерів по всій території України».  

Спільний проект ІМІ та Rory Peck Trust передбачає вивчення реалій робити журналістів-фрілансерів в Україні, а також проблем з якими вони стикаються, проведення п’ятиденних тренінги із залученням провідних міжнародних та українських тренерів, включаючи проведення досліджень, консультацій та публічних заходів.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в