misto.zp.ua

Гра на два фронти: Ердоган рятує Путіна?

Гра на два фронти: Ердоган рятує Путіна?

У Сочі відбулася чергова зустріч президентів Туреччини та РФ. За чотири години перемовин сторони обговорили низку дуже цікавих моментів, і до того ж не обійшлося без несподіванок.

Зокрема, Ердоган погодився платити за російський газ рублями. Поки що частково, але у майбутньому – хтозна, як все повернеться. Це сталося на тлі заяв Путіна про те, що «Турецький потік» - один із найважливіших шляхів постачання російського газу до Європи. Загалом, натяк більше ніж прозорий. Також сторони говорили про перші результати експорту зерна з України після розблокування портів.

Але це, так би мовити, офіціоз. Інсайдери повідомляють, що на зустрічі обговорювалися інші, не менш важливі теми. Кажуть, нібито російський диктатор попросив у Ердогана допомоги в обході західних санкцій в енергетичному й фінансовому секторах. Подейкують, що РФ схиляє Анкару дозволити їй купувати частки в турецьких нафтопереробних заводах, нафтових терміналах і резервуарах.

Цей крок може дозволити Кремлю приховати походження ресурсу після набуття чинності нафтовим ембарго ЄС. Натомість Москва має намір допомогти Туреччині у військовій операції проти курдів на півночі Сирії. А це для Анкари насправді дуже болюче питання.

Тепер щодо України: РФ розглядає Ердогана у якості головного кандидата для переговорів з Києвом відносно «мирової» угоди. Як член НАТО, Туреччина засуджує дії Кремля на нашій землі, але не долучалася до санкцій проти агресора. Справа у тім, що це завдало б Анкарі величезних збитків на суму близько 35 мільярдів доларів. А в Туреччині зараз інфляція майже 80% відсотків, плюс президентські вибори у 2023 році.

Тобто пан Ердоган примудряється грати у подвійну гру, коли і вашим, і нашим. Тут все зрозуміло - політика, вибори, гроші: те, на що завжди орієнтуються сучасні лідери держав. Тим більше, що в Ердогана є унікальний шанс підвищити авторитет Туреччини принаймні на європейський арені. Хоча як до цього поставляться в самому ЄС з огляду на цю його зустріч з Путіним, поки що велике питання.

 
Максим КОРОБЕЦЬ

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в