misto.zp.ua

Голосуем форумами?

Голосуем форумами?

Вся страна с начала июня была извещена о том, что Юлия Тимошенко объявила «Новый курс Украины» и пригласила всех принять участие в одноименном форуме. Этот стартап, вероятно, был связан с тем, что с апреля по май публиковались результаты разных социологических исследований. Согласно им Юлия Владимировна везде заняла первую строчку. Поэтому в качестве «низкого старта» она избрала сцену в столичном «КиевЭкспоПлаза» с прямой трансляцией в народ.

 

Впечатлениями от присутствия на форуме «Новий курс України» (и не только на нем) с ПОЗИЦИЕЙ поделился общественный деятель, преподаватель ЗНТУ, к.н.т., доцент Михаил Чернобородов:

 

«Як попередньо повідомили організатори, на участь у форумі надійшло 1500 заявок. Цифра вражаюча. З кіл, дотичних до безпосередніх організаторів, ми дізнались, що спочатку було заплановано представництво місцевих осередків у кількості 300 осіб від кожної області, а потім його скоротили до 30 осіб (мабуть, через брак місць – ред.). Але, ніби насміхаючись з нас, з 9 червня Юлія Володимирівна з екранів центральних телеканалів запрошувала взяти участь у форумі й долучитись до його роботи.

 

Так саме Микола Маломуж, голова Народних зборів України (входить до складу Всеукраїнського об’єднавчого координаційного центру (ВОКЦ) щодо широкого обговорення питань державотворення, погодженою з Народною Радою України, Всеукраїнським товариством «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка та ін. – ред.) скликає сам собі окремо Всеукраїнську Координаційну Раду, щоби, як сказано у прес-релізі, «розглянути питання формування нової стратегії розвитку України».

Така позиція Маломужа дуже нагадує дії голови Гельсінської спілки Левка Лук’яненка у 1991 р. Як відомо, для перемоги українських політичних сил над комуністами на перших виборах президента України, внаслідок тривалих перемовин й дуже широких обговорень Рухом, націоналістами та іншими організаціями було висунуто єдину кандидатуру – В’ячеслава Чорновола. Але Левко Лук’яненко, всупереч усім домовленостям й здоровому глуздові, пішов і зареєструвався кандидатом. А дурний приклад, як відомо – заразний. Такий демарш призвів до того, що слід за Лук’яненком лише від дніпропетровського осередку зареєструвалися одразу троє: Юхновський, Гринів, Драч. Так колишні дисиденти своїми руками знищили Незалежність – те, за що нібито боролися усе своє життя… Але, на жаль, історія нікого нічому не вчить.

14 червня Микола Маломуж відкрив роботу Всеукраїнської Координаційної Ради, у якій три десятки виступів – пусті доповіді і жодного слова щодо мети зборів. Тобто, за три години жодного разу не порадились, нічого не зкоординували. А для чого збирались – не зрозуміло.

…Наступного дня, 15 червня, відбувся загальновідомий форум під проводом Юлії Тимошенко. На місці з’ясувалось, що є делегати форуму, які мають можливість потрапити до павільйону №1, побачити Юлію Тимошенко наживо й можуть взяти слово. А також є гості форуму, які можуть потрапити лише до кінозали №2, куди здійснюватиметься лише відеотрансляція того, що відбуватиметься у головному приміщенні. Адже то дрібниці у порівнянні з тим, що організатори не передбачили можливості час від часу долучати до дискусії у павільйоні глядачів із кінозали. Через це гості почували себе біомасою: хтось пішов одразу, решта розсмоктувалась поступово.

На жаль, ні формат, ні зміст форуму «Новий курс України» не відповідали черзі денній заходу. Так, протягом форуму усі слухали єдиного спікера – Юлію Тимошенко. За 1,5-годинну доповідь лише була оголошена і коротенько обгрунтована необхідність переходу до парламентської форми врядування канцлерського типу. Решта виступу містила констатацію фактів кепського життя в Україні або його порівняння з закордонним станом речей без жодної пропозиції щодо наведення ладу в Україні.

Отже, черга денна – приблизно однакова для усіх трьох заходів. А цілковита відірваність учасників форуму від життя пересічного українця яскраво характеризується тим, що обговорення необхідності зміни життя у країні – це просто данина моді….»

Стоит отметить, что у Юлии Тимошенко это не последний форум. В августе предполагается презентация «нового экономического курса», в сентябре – «новой экосистемы нации». Это говорит о том, что появились ресурсы, готовые оплатить проведение дорогостоящих мероприятий для привлечения дополнительного электората. Ведь кто Тимошенко традиционно симпатизирует? Социологи говорят, что «беднейшие, малообеспеченные слои населения, живущие в селах и небольших населенных пунктах». Однако это ядро ее явно не устраивает. Нужна молодежь, да поинтеллектуальней. Так вряд ли они к избирательным урнам подойдут. В лучшем случае «лайкнут» на странице кандидата в соцсети.

 

Наталья НЕСТЕРЕНКО


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

ПРОК | 25.06 2018 в 20:12
удивительная ситуация : одни и те же рожи - НАБРЫДЛЫ , а новых выберешь - НЕНАЖРАВШИЕСЯ ???

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в