misto.zp.ua

«Фемінізм в індустріальному місті»: нова фотовиставка у Запоріжжі

Виставка покликана розвіяти міфи про фемінізм та привернути увагу до питань прав жінок та гендерної рівності.

 

 

На фотовиставці «Фемінізм в індустріальному місті» представлені роботи фотографки Катерини Жидкової, а також реальні історії запоріжанок, які стикалися у своєму житті із гендерним насильством та сексизмом.

 

Координаторка проекту «ЯФА – Фемінізм у Запоріжжі» та співорганізотарка виставки Наргіза Шкроботько каже, що сьогодні тема захисту прав жінок як ніколи актуальна, зокрема й у Запоріжжі:

«Особливість індустріальних міст – важка промисловість, де жінки також присутні, але, нажаль, вони зустрічаються із дискримінацією та сексизмом у подібних професіях. Їх часто не хочуть брати на роботу через те, що вони жінки, а не через недостатню кваліфікацію, часто у жінок нижчі зарплати, а умови праці не відповідають правилам безпеки.»

Впродовж виставки також тривала акція «Я феміністка – запитай мене». Кожен охочий мав можливість підійти до волотерки у футболці із відповідним написом та задати будь-які питання про феміністський рух.

Богдана Стельмах, громадська активістка, волонтерка акції:

«Говорити і вирішувати проблеми порушень прав жінок та сексизму у суспільстві треба на різних рівнях. Починаючи із рівня побутового: сексистських жартів, анекдотиків, якихось ніби невинних, які насправді призводять до того, що ми потім ставимося так до жінок.»

Відвідати фотовиставку та поспілкуватися із волонтерками акції «Я феміністка – запитай мене» можна до 30.05 у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці (5-й поверх). Вхід вільний.

Тетяна Омельченко

 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в