misto.zp.ua

Файна поезія Володимира Білика

vystavka-barannik

У запорізькій галереї сучасного мистецтва Barannik відкрилася виставка поета та перекладача Володимира Білика. Виставка графічних малюнків має назву «eellogofusciouhipoppokunurious», що в перекладі з англійської означає «файно».

«Володимир не позиціонує себе як майстер у графіці, він – поет. Ці роботи – не просто графіка, а спроба відобразити поезію насамперед так, як він її бачить. Пояснити значення світлин неможливо, навіть самому автору це не вдалося», – зауважив організатор виставки Юрій Бараннік.

На виставці представлені дві серії. Серія «ММ» – шрифтові колажі. Графічні композиції розкривають приховані грані слів. Літери накладаються одна на одну – так утворюються унікальні символи, і поза межею тексту народжується таємничий вірш.

Наступна серія – «FISTHIGH» – візуальна поезія каліграфічного типу. Тут кожна літера підпорядковується ідеографічному принципу, утворюючи сигіл – символ, який не прочитати.

Показ графічних творів триватиме до 19 червня в галереї сучасного мистецтва Barannik (пр. Соборний, 193). Вхід вільний, тому кожен має нагоду відкрити для себе нове бачення поезії.

Володимир Білик – поет та перекладач, автор книжок «Casio’s Pay-off Peyote» (2013), «Laugh Poems» (2014), «To When Tea Ties Hence to Wank It Too / Eminent Means of Basil Dado Hem-Welt» (2015), «Heartbeat, Footclick, Machine Gun Vocalizes» (2016) та «eellogofusciouhipoppokunurious» (2017). Учасник багатьох виставок, зокрема El Martell Sense Mestre в Барселоні (2014), The Future is Here Again: VISUAL LANGUAGE в Нью-Йорку (2015) та Asemic Writing: Offline & In the Gallery в Міннеаполісі (2017). Член редколегії часопису експериментальної літератури Utsanga.it.

Яна Тимчук


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в