misto.zp.ua

Фарерські острови – невідомий архіпелаг на краю світу

Фарери — маловідомий архіпелаг, який знаходиться на півночі Атлантики в Норвезькому морі, приблизно між Ісландією і шотландські островами.Офіційно Фарерські острови належать Данії, але вони мають автономне управління (виняток становлять питання, що стосуються оборони і зовнішньої політики). Столиця архіпелагу знаходиться на острові Стреймой — це місто Торсхавн.

На Фарерах проживає понад 49 000 чоловік. У столиці Фарерських островів і її передмісті живе близько 20 000 чоловік, у другому за величиною місті Клаксвік налічується майже 5 000 жителів. На острові Кольтур постійно живе тільки 1 людина, а 1 острів — повністю заселений.

Головне, заради чого їдуть на ці острови, — відчуття, що побував на краю світу.
Знайомство з островами варто почати зі столиці — міста Торсхавн . У центрі міста можна побачити відразу два примітних пам’ятки середньовічної архітектури — монастир Мункастован і королівський склад Лейгубюн. Будинки датовані XV століттям, вони дивом вціліли під час сильної пожежі 1693 року.
Фарери трохи нагадують Гренландію – як кольоровими дахами на будиночках, так і тим, що формально належать Данії.
 
Унікальна пам’ятка Фарерських островів – «висячий» над океаном озеро Сорвагсватн. Озеро знаходиться на острові Вагар, на високій гірській платформі Слейв у самого Атлантичного океану.
 
Окремий день варто виділити на підкорення найвищої гори Фарер – Слаттаратіндур (Slættaratindur), висота якої сягає 880 м над рівнем моря. З вершини відкривається приголомшливий вид на все 360 градусів, тільки тримай свою техніку: міцніше вітер там дуже сильний.
Без непромокаємих черевиків і курток з капюшоном, рукавичок та теплих кофт їхати на Фарери не варто.
Погода на островах може змінюється кожні 15 хвилин, тому варто одягатися багатошарово, щоб мати можливість роздягнутися або утеплитися по необхідності. Парасолька або дощовик – предмети першої необхідності. На Фарерах дуже часто йдуть дощі, близько 280 днів в році.

В суворій нордичної траві пасуться фарерські вівці.

Дахи багатьох будинків покриті травою.

Без машини на Фарерах робити особливо нічого. Громадський транспорт розвинення слабо. На цею випадок у аеропорту працює кілька стійок прокату автомобілів, но краще знову-таки подбаті про це заздалегідь. З географічної точки зору Фактично все одно, де ти будеш жити на Фарерах, так як всюди придется їздіті на машині, и прив’язувати, до певного міста сенсу немає.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в