misto.zp.ua

Еко- НОВИЙ РІК

element5-digital-462727-unsplash

В кінопросторі «Rooms» відбулася лекція-зустріч «Як провести новорічні свята екологічно» з Любов’ю Грибовою, консультантом із впровадження екологічних рішень. 

Любов Грибова – представник руху «zero waste», основними принципами якого є економія (не потрібно вестись на акції в магазинах), спрощення (все – універсальне), естетичність (цей спосіб життя є приємним та красивим, вільний час) та відмова від одноразових речей.

Першою була розкрита тема покупок перед новорічними святами. Тож, аби  придбати дійсно потрібно річ, треба “запитальник”.
й

На зустрічі розповіли також те, як не зробити їжі, для новорічного столу, дуже багато. Аби точно розрахувати потрібну кількість продуктів та страв, потрібно  керуватися цими правилами: на кожну особу має припадати 350 – 400 г холодних закусок, 200 г салатів, 100 г гарячих закусок 250 г стейків або відбивних, 150 г гарніру, 200 г фруктів та 150-200 г десерту. Краще взяти на одну-дві порції більше для особливо голодних або несподіваних гостей, але не більше. Тож навіщо витрачати свій час, гроші та сили на те, що точно буде викидатись? Також звучали поради про те, як краще провести фуршет. Потрібно більше порцій, але менше страв. Також краще використовувати маленькі тарілки, аніж великі. Гарною ідеєю для таких заходів будуть страви конструктори або страви на вибір.

Не менш важлива інформація була і про правила заморожування, розморожування та зберігання страв у холодильнику.

ц

у

Який Новий рік без подарунків? Звучали поради, як правильно обрати дарунки, аби вони потім не запилювалися на полицях або не передаровувалися. Для початку потрібно написати список всіх отримувачів та зазначити для кожного суму та його інтереси. Якщо важко обрати, що саме купити, то можна:

  1.  просто запитати в отримувача;
  2. поспілкуватися з його друзями;
  3. поспілкуватися з отримувачем на тему подарунків спільним знайомим, адже так можна побачити відношення до певної категорії дарунків;
  4. обрати зі списку “zero waste”.

е

Подарунки можна пакувати не в пластик чи папір, а в коробочки чи мішечки (наприклад, техніка фурошикі).

Новорічна красуня, ялинка, також має велику кількість альтернатив зрізаним або штучним деревам (останні не підлягають утилізації). Наприклад, є справжня жива ялинка в горщику (правда, її краще довго не тримати в сухому приміщенні, потрібно звертати увагу на сорт та технологію вирощування), настінна з гілок, 3Д із паперу та безліч інших варіантів.

Аби гарно прикрасити новорічну красуню, дотримуйтеся таких правил:

  • користуйтеся тим, шо вже є;
  • скажіть “ні” пластику;
  • використовуйте лише природні матеріали.

Костюми на дитячі новорічні ранки також можна придбати вигідно та дешево. Не потрібно вестись на слово “Акція”: матеріал – дешевий, тож довго не буде слугувати, а грошей витрачено багато. Як альтернатива – комбінація тих речей, що є, або прокат костюмів (зазвичай, ціни є приємними, а матеріал – якісним).

Важливий список порад для передноворічних покупок, адже для більшості – це великий стрес:

  • розплануйте свої візити;
  • розподіліть вільний час;
  • дотримуйтесь складених списків;
  • обов’язково звертайте увагу на строки придатності;
  • перед покупками перекусіть та налаштуйтесь;
  • беріть лише заплановану суму грошей;
  • читайте етикетки та чеки;
  • сконцентруватеся і не поспішайте;
  • бережіть своє здоров’я.

Відвідувачі після зустрічі відмічали, що лекція була змістовною та цікавою, і навіть, якщо повністю стиль життя змінюватися не буде, то над певними моментами точно потрібно замислитись.

Анастасія Губіна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в